YEAHH
Het is Januari 2019, ik spreek Inge niet alledaags maar nu krijg ik een berichtje van haar binnen. Ze wil met me kletsen over haar toekomstige plannen. Wat zou dat zijn? Ik ken Inge al vanaf dat ik een klein meisje ben en haar bericht maakt me heel nieuwsgierig. Al snel werd duidelijk dat ze de stoute schoenen aan ging trekken en een eigen naaimachinewinkel zou gaan starten. Lies ga je met me mee? Dat was voor mij direct ja, als je al niet hyper wordt van het idee wordt je dat wel van Inge. 

Al snel staan we samen in een toen nog veel te groot leeg pand aan de Geldropseweg in Eindhoven. Kunnen we dit vullen? Is het niet veel te groot? Met Harrie Bosch modestoffen als achterburen maakt het een perfecte plek om Eindhoven en omstreken gek te gaan maken met de naaimachine. 

Mijn eerste werkdag bij Inge, in Zijtaart aan de keukentafel. We treffen veel voorbereidingen voor de winkel die geopend gaat worden. Ik help de eerste klanten, die ik nu vijf jaar later nog steeds zie. We gaan op cursus bij Bernina, staan op de stoffenbeurs, knallen een website de lucht in en ondertussen leert Inge me van alles. Ook het inrichten van zo’n grote winkel is best een klus. 

De opening van de winkel was een groot feest. Van alle merken waren er demonstratrices, we hadden zelfgebakken cupcakes en het belangrijkste: er waren HEEL VEEL mensen. Ik stond echt te kijken van het gigantische netwerk dat Inge toen al had. Zo’n grote gunfactor met je mee hebben draagt je naar een hoger niveau.

Level up – in 2021 kom ik terug van zwangerschapsverlof en is de winkel verbouwd en nog groter. En als je denkt dat corona alles overal moeilijker maakte.. naaien bleek juist de ideale lockdown hobby. Veel digitale verkoop, demo’s en service. Het heeft ons veel gebracht, vooral dat afstand niets uitmaakt.

We hebben inmiddels een super tof team die (bijna) allemaal naai-freak zijn. We brengen onze passie over naar de klant en dat werkt. 

Ik ben alweer vijf jaar hier en waar ik vooral van kan genieten is het ontmoeten van zo veel creatieve mensen die mij ontzettend inspireren. We zijn niet die naaimachine zaak alleen, we zijn een creatief huis waar iedereen die iets met naaien heeft welkom is. En hoe mooi is dat?!

Lisa  Lisa heeft ook een eigen kostuumatelier, is getrouwd en oh ja, voordat ik dat vergeet te vermelden, moeder van 3 erg jonge kinderen. Lisa heeft o.a. de theater kostuumopleiding aan de kunstacademie gedaan in Maastricht. 

Lieve Lisa: hierbij mijn ode aan jou, mijn gouden meisje. Je denkt groots, je hebt een hele vrije geest en spirit in denken en doen. Weet dat ik helemaal fan ben, VAN JOU.
Liefs, Inge. 
KREADOE
Voor het eerst hebben we op het Kreadoe lentefestival gestaan met onze winkel. Woow. (Her)Ken je dat gevoel van “love at first sight”? We, we zijn echt, direct, meteen, verliefd geworden op het concept. Wat een mega creativiteit, ik kan niet eens beginnen met het duiden op welk gebied. Een ding is zeker, veel personen hebben we kunnen inspireren in het zelf tekenen met de naaimachine o.a. op de fabuleuze Q16 van Bernina. Daarnaast, heel veel nieuwe mensen ontmoet, mensen die niet van ons bestaan afwisten. Zo mooi om die face2face te ontmoeten. Hopelijk kunnen we die in de toekomst inspireren en deelgenoot maken van onze fantastische INGEnaaimachine experience. 
Voetje van de maand 
ZET 14 EN 15 JUNI IN JE AGENDA!
5 jaar INGEnaaimachines vieren we met een merkenfestival op 14 en 15 juni. Er zullen kleine workshops zijn en natuurlijk heel VEEL demonstraties. Alle merken zijn vertegenwoordigt van demonstratrices die hier speciaal voor komen. Hoe bijzonder gaat dit worden! Echt een cadeautje voor ons allemaal. De slingers worden her en der al opgehangen in ons Experience Center en ik hoop dat er ook een vlaggetje van jou bij zit of gaat komen. 
MEER INFO OVER DE VLAGGENLIJN 
CATWALK 15 SEPTEMBER

Graag willen we jou op de rode loper bij ons evenement de SewINGE Party-Parade-Catwalk op 15 september. Geef jij je op? Dat zouden we echt tof vinden, het is voor alle leeftijden en gradaties bedoeld. 
Voetje van de maand
GEEF JE OP VOOR DE CATWALK 
 SEWINGE WARDROBE 2024: NIA-SHIRT OFTEWEL EEN NET-IETS-ANDERS-T-SHIRT MEI 2024 
SEWINGE februari 2024 

Het is lente maar je voelt het nog niet altijd hè! Dus om in je losse T-shirt te gaan lopen is soms nog wat voorbarig. Met wat plooitjes of een extra laagje kleed je je eigengemaakt shirt net wat voller en mooier aan. Het ideale kledingstuk van deze komende maand. Doe je mee en maak jij ook voor jezelf een Net-Iets-Ander-shirt? Deze challenge: de SewINGE Wardobe is er voor iedereen en daagt je uit om ook even aan jezelf te denken en elke maand zo je kledingkast en jouw uitstraling op nummer 1 te zetten.

Doe je nog niet mee, dan mail ons op info@ingenaaimachines.nl en je ontvangt begin mei per e-mail meer uitleg hierover. Inspiratie delen we met elkaar op facebook in een gesloten superfijne en gezellige SewINGE Wardrobe groep en krijg je toegang tot ons eigen YouTube kanaal met veel informatie over allerlei toepassingen.
 BEN JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?
We zijn op zoek naar versterking! We groeien. Wat we in Eindhoven doen is vooral de kennis en passie overbrengen waardoor je met veel enthousiasme achter je naaimachine wil kruipen. We geven veel workshops en lessen.
De workshops vind je op onze site. Kijk meteen even of er iets voor jou bij zit. We zijn dan ook op zoek naar versterking in dit team.

Ben jij diegene die zelf ook veel naait en niets liever wil dan je kennis overbrengen in lessen en workshops, dan word jij misschien wel onze nieuwe collega. Weet, je hoeft dit niet alleen te doen. Je wordt qua kennis ook door ons hiervoor getraind maar de skills in lesgeven zit in jou :). Bel of mail me. Weet, ik ben op zoek naar jou, I want you. 

Voetje van de maand 
ERVARING DIE STAAT
Een heel warm welkom (gejuich) voor mij en de nieuwste aanwinst voor hun: de Bernina 435. Meteen kreeg ik een indrukwekkende rondleiding in het inspirerende gebouw voor thuis- en daklozen. Mooie verhalen hiervan vind je op de nieuwe Fontys in Eindhoven in het gebouw R13. Ik was helemaal verrast door deze energieke dames die de thuis en daklozen willen helpen een nieuw onderkomen te personaliseren voor ze. Kussens maken, gordijnen aanpassen en de creativiteit waardoor je het gevoel, dat je er toe doet, mag beleven. Wat een mooi initiatief en zeker weten dat ik een extra paar goede machines hier achter ga laten die ik toch niet meer verkoop. Dat zou toch geweldig zijn als ze zelf hier achter mogen kruipen en even de shit vergeten en lekker in je element te mogen zijn. De organisatie: Ervaring die staat, bestaat inmiddels 5 jaar en zit op een straat afstand van onze winkel. We hebben elkaar nu pas ontmoet, BAM, liefde op het eerste gezicht
Voetje van de maand 
NIEUWTJES
Mat borduurgaren van Madeira
Jaaaaahhh polyester frosted garen. Dat is mat, yep, het tegenovergestelde van hoogglans. Het allermooiste zijn de adembenemende kleuren, ik kan het haast niet uitleggen, het lijkt wel bevroren schoonheid. Prachtig op jouw nieuwe outfit. De hele garenkast nieuw in onze winkel en per klos van 500mtr kost het €6,35 per wil-ik-hebben kleur. 
Voetje van de maand 


Liniaal en olieflesje Bernina
Sinds we in Zwitserland zijn geweest met ons team hebben we vele leuke gadgets van Bernina in de winkel. Altijd leuk voor een bijzonder moederdag cadeautje. Bijvoorbeeld de liniaal en het perfecte olieflesje. De liniaal is compleet doorzichtig met hele fijne lijntjes, zodra je het papier verwijdert. Het papier beschermt het materiaal en is bedoeld bij gebruik dit te verwijderen. Misschien dat je het daarom nog niet had gekocht, want je kunt ook niet alles weten toch? 

Voetje van de maand 


Aanbiedingen Brother
De komende maand mei heeft Brother leuke cadeaus bij aanschaf van een nieuwe machine. Best logisch en goed getimed in deze maand…..want de 2e zondag in mei is jaar en dag nog steeds moederdag. Superleuke machines, sterk en makkelijk voor niet te veel geld, dat kan Brother.

 Voetje van de maand 
BEKIJK AANBIEDINGEN 


Voetendoos Bernina
Heb jij ook al die prachtige volautomatisch inrijgbare nieuwe lockmachine van Bernina? De L850-L860 of de L890? Ook hier hebben we sinds kort de officiële voetendoos van op voorraad. 

 Voetje van de maand 


Bandapparaat Bernina
De komende maand is het bandapparaat van Bernina en de bijbehorende voet 95 met 20% korting van jou. We hebben alle drie de maten in de winkel en laten jou graag zien hoe makkelijk het dan werkt. Voetje van de maand 
BEKIJK AANBIEDINGEN

Black it is!
Hypermoderne machine van Singer. Dit model heeft zijn cupidopijl gestuurd naar alle jeugdige starters. Met een mooie prijs van €399,- en een gratis tas wordt deze Heavy Duty van jou. Vind je hem ook niet Stylish goed! Voetje van de maand 
Hoe gaat het met mij? Mijn schatje vraagt dat altijd zodra hij iemand bekends ziet. Makkelijke en grappige vraag. Deze maand dezelfde vraag maar dan de korte ei. Ik hoop dat je kunt zeggen dat het met mij goed gaat in mei en dat je er zin in hebt, deze worstelende maand naar de lenteZON.

Kom maar op, we need you sunshine!

Lieve groet, tot ziens, bels of mails, 
Inge en i*dream-team