VIJF JAAR

Precies vandaag – 29 januari – bestaat INGEnaaimachines 5 jaar. VIJF jaar!

In het huwelijk heb je dan een houten huwelijk. Hout, het symboliseert stevigheid en duurzaamheid van een relatie, net zoals hout een natuurlijk en robuust materiaal is. Past precies bij waar we nu staan als INGEnaaimachines; stevig en zo duurzaam als mogelijk. Maar terug naar ons jubileum van 5 jaar; wat zijn ze voorbijgevlogen die jaren en wat een ongelooflijke jaren zijn het geweest. Ik had dit in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken. Natuurlijk, al het begin is niet gemakkelijk, je zou het zelfs als moeilijk kunnen bestempelen. Maar wat ik als een van de grootste uitdagingen van mijn leven beschouwde, is echt wel mijn allergrootste euforie geworden. Je begint letterlijk met niets en moet alles gaan opzetten. Waar begin je? Dit bleek uiteindelijk veel gemakkelijker te gaan dan in mijn wakkere nachten. Ik dacht dat ik helemaal “opnieuw” moest beginnen, maar wat heb je eigenlijk nodig? Wel, 1) lef, een grote portie lef, 2) heel veel kennis en 3) een verzameling van fijne, lieve mensen om je heen die jou blijven stimuleren en omhoog blijven duwen…. En lucky me, want tja, dat had/heb ik allemaal! Hoe gezegend ben je dan. En daarnaast heb ik natuurlijk jullie, mijn lieve klanten. 

29 januari 2019 is voor mij persoonlijk natuurlijk een historische dag. Want op die dag werd mijn spiksplinternieuw bedrijf, het merk INGEnaaimachines, ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel. BAM, dan ben je gelanceerd. Bij anderen zoals Steve Jobs van Apple begon het in de garage, bij mij begon het simpelweg in onze huiskamer in Zijtaart. Slechts een paar maanden later startte ik midden juni met het huidige, prachtige, winkelpand op de Geldropseweg in Eindhoven. 

Je voelt het al hè! Houdt 14 en 15 juni maar alvast vrij want die twee dagen kicken we in met het Merkenfestival. Het gehele jaar gaan we feestelijk aankleden met leuke workshops, festivals (check de evenementen op de site), wedstrijd, catwalk (15 september) en speciale open dagen.

We nemen je telkens mee met onze feestcommissie en zijn in januari al afgetrapt met de Reversed SewINGE Marathon. De hoofdfoto is al een mooi begin van dit feestjaar en via het filmpje hieronder krijg je meteen een eerste indruk van deze leuke Marathon. Dank aan iedereen die mee heeft gedaan, het was heerlijk relaxt, groot aan gezelligheid, nog grootser aan productiviteit maar vooral ongelooflijk vriendschaps-rijk. Uniek mooi weekend met passievolle mensen die, al naaiden de machines goed, zelf soms dat steekje los hebben zitten waardoor ieder 100% zichzelf mocht en kon zijn. HMMMM echt toppie!  
WEDSTRIJD!

Waar feest is, hangen slingers! 
Help jij mee aan de langste slinger die vanaf juni in onze winkel komt te hangen? 
Ieder die meedoet krijgt een kans op één van de prijzen die we tijdens het Merkenfestival trekken. Per persoon mag je één of twee puntvlaggen maken ter grootte van een A4tje. De bedoeling is dat jouw vlaggen geïnspireerd worden met technieken die jezelf kiest. Ga je appliqueren, stik je het vol met borduursteken of heb je iets totaal anders in gedachten? Schroom niet om je voornaam ook een mooi plaatsje op je vlag te geven. We houden van die persoonlijke noot, persoonlijke touch. Het lijkt ons fantastisch om een vlag op te hangen die gemaakt is door jullie allemaal. Mail ons op info@ingenaaimachines.nl als het niet duidelijk genoeg is en je wat meer wilt weten hierover. We sturen je dan het wedstrijdformulier toe. Schroom niet, doe mee, het gaat er niet om dat het perfect of geweldig moet zijn, het gaat erom dat je meedoet, je spontaniteit en creativiteit. 
Voetje van de maand 
 

SEWINGE WARDROBE 2024: JEANS FEBRUARI 2024

Als je nog niet meedoet dan is dit je kans voor jouw goede voornemen voor 2024. Mail ons op info@ingenaaimachines.nl en je krijgt meer informatie hierover. Elke maand maken we een item voor onszelf en delen de inspiratie met elkaar. Het beste excuus om jezelf niet te vergeten en lekker achter je naaimachine aan de gang te blijven met je hobby.

 SEWINGE februari 2024 

De komende maand is JEANS. Eigenlijk hoef ik verder weinig te zeggen, want met jeans kun je alles maken. Open je kledingkast en stroop eerst alle jeans eruit die je niet meer draagt. Daar kun je wel een schort, nieuwe kussenhoezen, een nieuwe naaimachinehoes, een vette tas, of misschien wel een leuke nieuwe broek of rok van maken uit allerlei verschillende stukken. Het is een heerlijke, stoer te bewerken stof en draagt nog beter. Ben zo benieuwd wat jij met je jeans gaat maken. Natuurlijk mag je ook jeansstof kopen hoor, maar het opnieuw hergebruiken van bestaande jeans is ook echt wel echt 2024 waar we oog hebben voor duurzaamheid en onze fijne aardbol. DOEN!
NIEUWTJES 
Babylock verlengtafel
Voor de Gloria en Ovation is een nieuwe locktafel in de verkoop gekomen. Dit is echt een tafeltje ipv alleen een afdekking van het mes waardoor je 1) heerlijk je stof kunt begeleiden, zelfs met je rechterhand en 2) je geleiders en vouwers erop kunt schroeven zoals je dat met het covergedeelte ook kunt maar nog nooit met het lockgedeelte kon doen.
Zie ik nu al allerlei creatieve ideetjes rondvliegen? We hebben dit jaar een aantal inspiratie baby lock dagen ingepland en de eerste is op 16 maart!
Zet je die alvast in je agenda?
 Voetje van de maand 

Evenementen: SewINGE Catwalk
Nieuw zijn onze evenementen die je vindt op onze website. Workshops hebben al een eigen plekje op onze site en evenementen zijn hierbij gekomen. Bijvoorbeeld de SewINGE Sundays, Merkenfestival op 14 en 15 juni, onze SewINGE Catwalk voor 15 september en het quiltfestival op 11 en 12 oktober. Dit jaar zijn er veel evenementen vanwege het feestjaar, we gaan gewoon he-le-maal LOS! 

Catwalk 

Workshops
Ja, niemand beter dan Reini kan dit allemaal verzinnen voor jullie. Hier gaan we. Voor februari staat er het Luterloh broek maken (nog 1 plekje over), 3 februari: de embleem-workshop (waar nog plek is in de ochtend om een mooi embleem te leren maken wat toch tof is voor je carnavals outfit!), 8 februari: online scanNcut event om mee te kijken wat je met de scanNcut snijmachine kunt doen. Iedereen is online welkom. 


Kijk even goed op onze evenementen kalender en 
INGEacademy, (het programma wordt steeds aangepast en uitgebreid, dus check regelmatig) en meld je gezellig aan voor wat jij leuk vindt!

 Voetje van de maand 

Voetje van de maand
Voetje van de maand bij Bernina is de doorstik, geleidervoet. (Voet 10, 10C en 10D). Met deze voet gaan we ook werken om je embleem te maken op 3 februari. Daarom deze voet is in februari verkrijgbaar met maar liefst 20% korting. Dit is een ware Must-Have voor elke Bernina eigenaresse. Ideaal voor al je strakke doorstikwerk. 
BEKIJK HET VOETJE OP ONZE WEBSITE

Voetje van de maand 

Blikvanger
Mettler bestaat 140 jaar en heeft voor dit jubileum een superleuk doosje met prachtige pasteltinten garens. Een gelikt blikje dus! Een heerlijk hebbedingetje. Zelf ben ik superblij met dit merk. Voor de oliebollen-met-champagne-indoor-catwalk die op 30-12-23 in onze winkel plaatsvond, had Mettler een supermooi cadeau ter beschikking gesteld. De winnaar van onze kerstboomactie, Frida, was de gelukkige winnaar van de Mettler prijs.
 
Mettler 

Naaimachinetassen van Singer
Ook nieuw in onze collectie zijn de leuke naaimachinetassen van Singer. Singer, wie kent het niet zou je zeggen. Singer heeft denk ik toch wel de hoogste naamsbekendheid in onze contreien en als je de eerste en laatste letter weghaalt…. dan is dit merk ook helemaal op mijn ‘lijf geschreven’ :). Nu is de tas ook nog eens in het rood en, jaaah dan heb je me helemaal!

 Voetje van de maand 

Voor wie carnaval gaat vieren wens ik je een toffe en fantastische tijd met je medevierders. Wat is het toch een heerlijk, gek, geweldig, vrij feest voor iedereen. Ik ben vooral benieuwd naar de pakken die iedereen maakt en de optocht waar zoveel energie in gestoken wordt. Ik neem vrij zelden vrij maar de zaterdag van carnaval jureer ik in Zijtaart en sluit ik aan bij de polonaise. Alaaf! Wil je je outfit met ons delen? Stuur ons dan je te kekke, natuurlijk zelfgemaakte outfit en wij plaatsen een foto van de mooiste, kekste outfit foto op onze website. Mail ons op info@ingenaaimachines.nl

Hiermee sluiten we alweer de openingsmaand van 2024 af. We gaan richting februari en de dagen beginnen weer te lengen. Ik hoop jullie snel te zien.

Lieve groet, tot ziens, bels of mails, 
Inge en i*dream-team