HALLO 2024!

We zijn 2023 aan het uitluiden en het aftellen is begonnen om 2024 te omarmen. Ondertussen regenen we weg en laat moedertje natuur nog eventjes haar tanden zien. 

Hoe was 2023 voor jou? Positief of toch het gevoel dat 2023 teveel uitdagingen had. Eentje die we allemaal wel gevolgd hebben is toch wel de oorlog die is begonnen in het Midden-Oosten. Dan vraag je je af of we ooit iets leren van de geschiedenis! Ik persoonlijk houd ervan om te leren, om te groeien, te reflecteren, te filosoferen. Daarom kijk ik graag even terug aan het einde van een jaar; hoe beleefde ik dit jaar! Samen met jullie.
TWEEDUIZENDDRIEENTWINTIG!

Ik kan er zo van genieten dat je terug kunt kijken, kunt leren en tot de realisatie mag komen dat er een nieuw jaar aan komt met duizenden mogelijkheden. Ik hou ook zo van goede voornemens. Jij ook? Natuurlijk kan dat elke dag, maar toch is een nieuw jaar gewoon een heel nieuw jaar met de deur wagenwijd open voor jou en mij. Wat gaan we doen? Allereerst wens ik je namens het hele team INGE een fantastisch jaar 2024 toe………….. en als het aan ons ligt, zien en horen we elkaar veel, omdat de talloze verbindingen die zijn ontstaan door alle communities van INGEnaaimachines gewoonweg zorgen voor unieke geluksmomentjes.

Natuurlijk is een dankjewel ook echt op zijn plaats. Onze fantastische klanten en geweldige leveranciers danken we voor het oneindige vertrouwen in ons en het meedenken met ons. Want wat een heerlijke club mensen hebben zich als een heerlijk coconnetje om ons heen gevormd. Het voelt als een heerlijk warm, comfortabel fleece vest. Het is moeilijk om dit gevoel in woorden uit te drukken maar het voelt echt fenomenaal.

En hopelijk gaan we ieder persoonlijk op zijn of haar manier, 2024 be-LEEF-en, de wereld voelen en ons eigen deel hierin beseffen. Misschien kunnen we een goede sturing geven aan het re-cyclen, up-cyclen, meer naar elkaar omkijken en onze naasten enthousiasmeren hieraan mee te doen om zo de wereld een stukje beter te maken. 

2024, ik heb gewoonweg rete-veel zin in jou! FD award 

Het winnen van een FD Gazelle Award 2023 is een groots compliment. Deze prijs wordt uitgedeeld aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland die in de afgelopen 3 jaar grote sprongen hebben gemaakt. En wat ik 5 jaar geleden nooit had kunnen denken is weer gebeurd. We wonnen deze prijs voor de TWEEDE keer. Dat krijg je toch niet verzonnen. Ik ben dan compleet perplex want het voelt als zo een mooie belonen voor wat we met z’n allen doen.

Bij het ophalen van deze prijs in Amsterdam sprak ik wat collega’s van het Financieel Dagblad. En jullie kennen me nu inmiddels wel een beetje, ik ben enthousiast en mijn gezicht is een open boek. Dat gesprek resulteerde in een telefoontje of ze een artikel over INGEnaaimachines mochten schrijven. Want wat doen wij nu anders waardoor de naaimachines zo’n booming business is geworden en hoezo is het ineens wel HIP! Dus hup in de trein terug naar Amsterdam en de schrijfster Ardi Vleugels alles verteld. Mooi artikel stond er in de krant van haar en hierdoor is er weer een nieuwe impuls gegeven aan lezers die onze hobby nog niet op deze manier zagen. Kortom weer velen wakker gemaakt en krijgen we er misschien weer vele maatjes bij, tof he! Ik ben zo trots dat ik het mocht doen! 

BEKIJK HET ARTIKEL OP DE SITE VAN HET FD 

Al met al weer heel veel dingen mogen en kunnen doen in 2023. Dat kun je natuurlijk alleen met een sterk TEAM dat werkelijk alles uit de kast haalt om goede informatie te geven en fijne service te verlenen. Iedereen in mijn team heeft zoveel talenten en ik leer zelf dagelijks van ze. Zonder dit team zou INGEnaaimachines niet zijn waar we nu zijn. Erg dankbaar en daarom een grote HUG voor ze allemaal. Weet dat ik TROTS ben op jullie allemaal en dankbaar voor een geweldig 2023 met elkaar. 

En nu gaan we dan toch naar 2024. Wat heb je voor ons in petto? Een kristallen bal zou ik wel willen hebben of misschien ook wel niet. Datgene wat ik weet, verklap ik graag. Maar eerst oliebollen. 
OLIEBOLLEN

Zaterdag 30 december gaan Dorine en Anne oliebollen bakken in de winkel en zien we jou graag tussen 14:00 uur en 16:00 uur. Gezellig samen het jaar uitblazen, lekker kletsen en elkaar inspireren met onze gemaakte kleding van afgelopen jaar. Draag je ook iets moois zelfgemaakts? Of neem je wat gemaakte items mee? Bij de SewINGE Wardrobe laten we elkaar al veel zien, op foto en ook in de Bernina V9 software-groep zie ik de prachtigste ontwerpen voorbijkomen. Eigenlijk zou ik het een feestje voor mijn ogen vinden om dit ook in het echt zien. Dus zien we jou heel graag deze middag om samen dit feestje te maken. We hangen lekker die middag onze eigen slingers op. We leggen stiekem toch een rode loper om zo even de aandacht te leggen voor wie wil en durft omdat dat gewoon leuk is! Reini kletst je er wel doorheen en we hebben een leuk goodie bag voor je wie meedoet. Publiek is ook nodig en de oliebollen……….die zijn heerlijk en MOETEN op. Iedereen is welkom! 
Bernina Kaffe 475 
HANDWERKBEURS

Van 11 t/m 14 januari staan we op de handwerkbeurs in Houten. Gezellig en zin in. Want….op deze beurs vind je echt maar ook echt alles over borduren, breien, haken, quilten, vilt, zelf-maak-mode en nog veel meer. Wij mogen er staan samen met het merk baby lock, waar wij al deze lock- en covermachines jou willen demonstreren. Deze machines zijn constructief zo gemaakt dat de steek altijd constant is, ongeacht de diktes van de draden, echt zo bijzonder, heerlijk en gemakkelijk. Het inrijgen is ook al een fluitje van een cent, omdat het de draden gewoonweg doorblaast. Technisch een stukje perfectie, dat moet je even gezien en gevoeld hebben voordat jij jouw lock gaat aanschaffen. En daarom zijn wij daar, lekker laagdrempelig en geheel tot jouw beschikking. Zien we jou daar? Vind je dat jij een toegangsbewijs mag winnen van ons? Laat het ons weten, een mailtje is al ok hiervoor, we hebben er een drietal om weg te geven. 

Voetje van de maand 
 SEWINGE WARDROBE 2024: VESTJASJE JANUARI 2024 

SEWINGE Januari 2024 

Zodra je meedoet met de SewINGE Wardrobe geef je jezelf een cadeautje. Want elke maand reserveer je tijd voor jezelf om iets te maken. Het is eigenlijk de beste afspraak met jezelf. Natuurlijk is het fijn om andere mensen te helpen en er voor iedereen te allen tijde te zijn, maar daarbij mag je jezelf gewoonweg niet vergeten. Met deze SewINGE Wardrobe heb je die afspraak met jezelf gemaakt. Als je nog niet meedoet, mail ons en dan voeg ik je bij de lijst. Rond de eerste van de nieuwe maand krijg je dan meer uitleg. De komende maand januari maak je een vest-jasje voor jezelf. 

Op 20 en 21 Januari is er de Reversed SewINGE Marathon waar je ook gezamenlijk aan dit project kunt werken. Er is een patroon voor elke maat beschikbaar bij Harrie Bosch Modestoffen (stoffenzaak achter onze winkel) en mocht je ook daar het stof ervoor kopen, dan krijg je het patroon gratis en zelfs op ware grootte uitgeprint. (Wel even aangeven dan dat je met de Marathon meedoet). Ik heb mijn stof, mijn patroon en mijn matras klaarliggen voor de Marathon dat weekend. Doe je mee? Dat zou tof zijn. Te gek als we met heel velen dat weekend allemaal zoveel mogelijk achter de naaimachines zitten. Je kunt maken wat je wilt, het hoeft niet dit vest-jasje te zijn hoor. EN….Meedoen kan gewoon ook online vanuit jouw eigen vertrouwde naaiplekje thuis. Wil je meer weten, mail op info@ingenaaimachines.nl of bel ons en we leggen het je nog beter uit. 
NIEUWTJES 

Nieuwe Brother machine: de PQ1600S
Brother heeft een geheel nieuwe machine in zijn collectie. Het is de snel-recht-stikker PQ1600S. Deze beauty heeft een flexibele voet voor perfecte begeleiding over dikkere naden, een supermooi gestroomlijnde body en een heerlijke snelheid. De PQ1600S kan de stof zo goed transporteren omdat het transport zo dicht bij de naald zit dat je elke stof, dik of dun hier feilloos doorheen leidt. Een toffe aanvulling voor de naaister die net een graadje meer nodig heeft. Kom je eens kijken? We hebben deze al in de winkel voor je klaar staan en kan zo door jou getest worden. Kosten van deze machine zijn €1499,-.  

Kaffe fasset stofgewichten
Wat een praaltjes zijn dit om je stof te verzwaren. Ze zijn net nieuw en waren meteen al uitverkocht doordat we deze foto op facebook hadden geplaatst. Maar natuurlijk hebben we meteen weer nieuwe besteld en ik verwacht dat die in januari binnenkomen. Het zijn er 4 stuks voor de prijs van €39,-. Mogen ze ook bij jou komen dan mail ons je bestelling en we maken de order alvast voor je aan. Voetje van de maand 

Voetje van de maand Bernina
Deze komende maand is de jeansvoet nr 8 met wel 20% korting voor jou. De voet zit helemaal rond om de naald en steunt hierdoor de steek perfect waardoor het de naam Jeansvoet heeft gekregen. Je kunt er alleen de rechte steek mee naaien en door de opening aan de voorkant zie je ook letterlijk waar de naald zijn steek maakt. Dus ook heel fijn voor alle soorten stof waar je de rechte steek mee naait. Een hele fijne rechtstikvoet die eigenlijk niet mag ontbreken in jouw collectie. 
Voetje van de maand 

Uitbreiding van Pfaff naaimachines
Pfaff is niet weg te denken in de naaimachinewereld, heeft gewoon een hele stabiele naam en maakt erg mooie naaimachines met ingebouwd transport. Die techniek is echt iets wat je geproefd mag hebben. Ze staan in de winkel voor jou en wij hebben er een paar nieuwe modellen bij gezet die jou wel uitdagen hier gebruik van te willen maken. Kom je eens kijken?
 Voetje van de maand 

Verdwijnstift
Jaaaaahhhhh hoe handig is dat! Lekker tekenen op je stof, waar je knoopsgat moet komen, of je het einde van de kraag aan wilt geven en oh ja waar komt die zak ook alweer. En daarna met een nat doekje het getekende gewoon weer wegpoetsen. Makkelijk met de paarse stift die automatisch ook al weg gaat als je te lang wacht, of de blauwe stift die alleen weg gaat met water… welke wil je dan? De blauwe? Of de paarse? 
Tuurlijk: alle twee. Ahh en dat is nu nieuw van Restyle, samen in één! Top bedacht van ze, heerlijk hebbedingetje. €5,95
 Voetje van de maand 

Brother A80
Onze meiden Jinte en Nicole hadden een strijd aangebonden met elkaar om de allerlaatste Brother A80 te verkopen. De strijd was nog niet eens begonnen en de machine was alweer onder hun neus door verkocht door Lisa :). Wat een geweldige meiden toch! Heerlijk! Op de plek waar deze Brother stond staat inmiddels de nieuwste versie: de Brother A65 met jawel een ingebouwd schaartje. €649,- Voetje van de maand 

Quiltboeken
Er zijn geweldig inspirerende boeken van Amanda Murphy verkrijgbaar voor diegene die van quilten en creatief doorstikken houdt. We hebben ze voortaan ook in de verkoop en op voorraad. Zeker eens inkijken hoor, ze zijn echt Top! Resp. €25,- en €27,95.
 Voetje van de maand 

Vergeet niet af en toe op de site bij de evenementen en op de INGEacademy te kijken. Nieuw is: broek maken volgens het Lutterloh patroontekensysteem. En hier wil ik graag nog een paar kandidaten voor hebben. Ben jij dat? Lieve iedereen, 
Je laatste daagjes van 2023 en dan gaat het echt weer gebeuren. Hop naar een heel nieuw jaar. 
Er verandert niets en eigenlijk verandert ook alles. Jouw gedachten en jouw keuzes.
Hopelijk een super goed jaar voor jou en degene die je lief en dierbaar zijn. We hopen dat jij met jouw mind heel veel mensen blij kan maken.

Dat wens ik jou.

Lieve groet, tot ziens, bels of mails, 
Inge en i*dream-team