WERELDSE INSPIRATIE

Onrust in de wereld, Israël en de Gazastrook, wat nu het gesprek en zorg van de dag is en daarnaast natuurlijk ook nog steeds Oekraïne, het lijkt wel of de wereld “ontstoken” is. Een wereld die hele verkeerde infectie heeft opgelopen. Het is allemaal zo ongelooflijk verdrietig wat er gebeurt, humanitair gaat het mijn petje te boven. Misschien ken jij ook wel iemand die daar woont en hou je je hart vast voor wat kan en komen gaat. Zelf ben ik vaak in Israël geweest om lessen te geven op de geweldige naai- en borduurmachines, de Bernina 8 serie. Deze lieve quilters had ik ontmoet bij de Europese quilttentoonstelling in Nederland. Dus een belletje of een appje met sterkte is het minste wat ik kan doen, maar hoe bizar hè dat iets zo ver weg ook zo dichtbij is! ZO dichtbij mijn hart! Zo graag had je ze even willen onttrekken aan deze ellende en even mee willen ontvoeren naar het veilige Nederland en dan natuurlijk het creatieve Brabant, textiel-designstad ons bruisend Eindhoven. En dan sta je op en bedenkt, ons leven gaat toch ook weer door in haar versnelde gangetje en gaan we over op de orde van de snelle Nederlandse dag. 

En versneld gaat het. De Dutch Design Week 2023 is weer geweest. Jongens, wat was dit een super leuk gebeuren. Dit waanzinnig mooi evenement brengt je inspiratieprikkels op ongekende hoogte. Het was afgelopen week designhoppen door de stad voor duizenden bezoekers vanuit de hele wereld. 

Veel over hergebruik van stoffen en textiel, omdat onze kleding, helaas, toch wel voor grote vervuiling zorgt. Bij de Remake studio in het winkelcentrum Heuvel, maken ze je kapotte kleding heel persoonlijk door middel van borduursels, hergebruiken ze kleding in een nieuwe vorm en pimpen ze oude spijkerbroeken tot de meest geweldige accessoires. Ik ben er helemaal weg van. Zelfs de poef van vacuüm gezogen stofjes waar we op zitten was al een favoriet van me. Bernina Kaffe 475 
FD GAZELLE AWARD 2023
Hieperdepiep het is echt weer zover!! 

Wederom de FD Gazelle Award 2023 gewonnen. Wat een eer en wat een groot compliment dat we zakelijk grootse stappen hebben gemaakt bij INGEnaaimachines. Het is een van de meest prestigieuze ondernemersprijs voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Hierin kwalificeren uitsluitend de bedrijven die bovengemiddeld groeien: niet alleen in omzet, maar ook in personeel en winst. Dus een echte Hoerrraaaaahhhh stemming is wel terecht en natuurlijk mag je zingend binnenkomen of gewoon dansen in de winkel. Ik doe lekker met je mee dan! 23 November ga ik de prijs ophalen in Amsterdam en ik heb al helemaal kriebels, want ik wil natuurlijk wel een passend, spraakmakend, ogenstrelend pak aan …… Indirect extra aandacht vragen voor hoe uniek ieder persoon zich kan manifesteren door iets te maken wat jij alleen aan hebt, dat echt helemaal niemand op de wereld heeft. Vet toch.

 Bernina Kaffe 475 
 SEWINGE WARDROBE 2023: PAK MAKEN NOVEMBER 2023
 SEWINGE Oktober 2023 
De komende maand november mag je een pak maken voor jezelf. Hoe fijn is het om een goed pak te hebben voor alle gelegenheden. Stel je hebt een FD Gazelle Award gewonnen en je mag je prijs ophalen, is het dan niet geweldig in je nieuwe pak? Ik wil dat! Het is een groots project en daarom waren we hier vorige maand al aan begonnen. Hélène vertelde me dat ze toch nog stof had gekocht voor een pak, kijk hier hou ik nou van. De uitdaging om jezelf eens in the picture te zetten. Doe je mee en heb jij ook op 23 november je pak aan om ons succes te vieren? Iedereen die een fotootje deelt op facebook of insta op 23 november in pak en INGEnaaimachines Gazelle award vernoemt stuur ik een cadeautje toe. En zo’n prachtig pak misstaat ook helemaal niet op de Kerstborrel. Doe je al mee met de SewINGE Wardrobe dan weet je dat je meer informatie krijg op de eerste van de komende maand en wie mee wilt doen, stuur een mailtje naar info@ingenaaimachines.nl
 BERNINA MODULE ACTIE
Als je het jaar van borduren aankondigt dan is het logisch dat je met de borduurmachines een VETgoede actie gaat maken. Geloof jij dat als je een Bernina 540, of een mooie 570, liever de grotere 735, of ga je toch voor de magische 770….. dat je bij aanschaf van één van deze machine de borduurmodule voor het halve geld erbij mag kopen? Neeeeehh! Dat je ook nog de allermooiste borduurgarendoos TWV ruim € 300,- er ook nog als cadeau bij krijgt. Jaaaa, ga maar weer rustig zitten, het is echt waar. Of liever gezegd, trek snel je jas aan en ik zie je straks! bernina module actie 
FANCLUB
Door al onze activiteiten van de SewINGE Sunday, de SewINGE Wardrobe, de appgroepen, fanclub, Reversed SewINGE Marathon, de SewINGE Catwalks en wedstrijden, vinden wij elkaar en maken bijzondere vriendschappen, echt een droom die uit komt. Ondenkbaar jaren geleden, wat nu hier gebeurt door onze winkel. In het digitale tijdperk ontmoeten wij makkelijk onze soortgenoten met dezelfde streken en passie. Schroom niet om te vragen je ergens bij aan te sluiten, het is echt heerlijk deze digitale vrienden en vriendinnen. Mail of bel naar ons zodat we je erbij voegen. Op de foto een spontaan live bezoek tijdens de SewINGE Sunday van twee digitale naai-vriendinnen Mien en Jenny. Echt zo gaaf! Wonen kilometers van elkaar vandaan en hebben zoveel gemeen.
 Etui maken 
FEESTDAGEN ZIJN WEER IN AANTOCHT
Het is bijna november en ja halverwege deze maand komt onze lieve Sinterklaas weer in het land. Het jaarlijkse volksevenement voor jong maar later we eerlijk zijn, toch ook wel oud. Voor je jongsten lekker een schoen zetten en voor de ouderen een heerlijke avond met snoeperijen en natuurlijk lootjes trekken. Ben je nog op zoek naar een fantastisch niet te duur cadeau, dan kan de Goed Heiligman zeker ook goed slagen bij ons. Vergeet ook niet de kindernaaimachines, wij pimpen ze mooi op met de naam van de nieuwe jonge gebruiker. Extra persoonlijk cadeautje. 

En dan slechts 3 weken later KERST, gaan we weer een leuke wedstrijd voor maken en die deel ik je volgende INGEdinge…. Want kerst klinkt nog wel heel erg ver weg. Eerst lekker die pepernoten belangrijk maken! Ooooo en die chocolade letters, hmmmm. Kanniewachtenie.

Oja vergeet niet de stickers van de Sint en piet te maken voor op je ramen, dat ziet er altijd zo leuk uit. Met de ScanNcut van Brother maak je de mooiste raamstickers. Etui maken 
ARTSPIRA PLUS
Artspira is een gratis app waar je tekeningen op kunt maken en zo naar je borduurmachine kunt sturen. Ook vele leuke projecten en ideeën staan hierop. Inmiddels is er ook een betaal versie van de Artspira: de Artspira Plus. Ja daar hou ik wel van, want dat is dus nog een beter bedachte app, met veel meer mogelijkheden. Deze app kun je eerst ook 60 dagen gratis uitproberen. Vergeet niet als BrotherFAN je op de nieuwsbrief van Brother de registreren en check ook eens deze waanzinnige app.  
DESIGNWORKS
Op je Bernina borduurmodule, kun je niet alleen naaien, je kunt ook kleuren met stiften (PaintWork), snijden in 4 richtingen (CutWork) en ook zelfs stansen met ronde mesjes (CrystalWork). Deze designWorks tools zijn de meest waanzinnig leuke uitvindingen op het gebied van borduren. Mazzel of niet, maar wij hebben mega tools, software en toebehoren weten te scoren en bieden jou alles voor het halve geld aan. We spreken af dat de les die je erbij krijgt niet voor de helft is maar gewoon helemaal gratis èn met alle aandacht die je nodig hebt. Is dat nu de te vroege kerstgedachte? 🙂 

 Etui maken 
En over kerst gesproken, er is nog plaats voor de kerst-quilt-workshop van Anne Lillholm, op zaterdag 25 november of op woensdag 29 november. Het is van 13:00 tot 16:00 uur en kost je €50,-.

Anne is quiltkampioene en heeft een waanzinnig leuk project bedacht wat je dan gaat maken. Geef je op en leer je meteen hoe leuk quilten is. Topdag maken voor jezelf. 
STUUR ONS EEN MAIL OM JE IN TE SCHRIJVEN 
NIEUWTJES Janome M8
Jawel de waanzinnig mooie M7 naaimachine van Janome krijgt een grote opvolger. En niet zomaar een opwaardering. Ik som even voor je op: nee sorry, het is te veel om te vertellen, deze ga je fijn bij ons bekijken en daar vertellen we allemaal wat voor bijzonders deze kanjer kan. Hier zie je alvast de foto en de machine staat al te smachten naar jouw aandacht. Niet vergeten dat Janome 5 jaar garantie geeft, dat is toch ook een heerlijk statement!
 Voetje van de maand 
Voetje van de maand
Voet 72 en 72s zijn de komende maand verkrijgbaar met 15% korting. Voet 72S heeft een kleine opening voor waardoor je de draad makkelijk kunt verwerken. De voet 72 zonder de s is helemaal stabiel, dicht en rond. Met 1 steek is de draad ook eronder en daardoor misschien de meest interessante voet. Oja je wilt natuurlijk weten wat je hiermee gaat doen? Hiermee ga je vrij borduren langs linialen. Oftewel de Bernina Rulervoet! Geen goedkoop voetje, dus deze actie met 15 % is erg welkom en heeft misschien wel jouw drempel weggeslagen om hem nu toch te kopen. Je mag testen eerst in onze winkel, we hebben alles voor je klaarliggen. Wees welkom. Voetje van de maand 
BEKIJK VOET 72 OP ONZE WEBSITE 

Mini strijkijzer
Dacht jij dat het niet kleiner kon, zeker wel, deze precieze strijkijzer is zo heerlijk klein. Alle naadjes waar je normaal niet bij kunt, lukt je met dit nieuwe strijkijzertje wel. Voor al onze knutselfanaten, creatievel-inge-n. Heb jij de workshop Pattern Transformation gevolgd, dan weet jij als geen ander hoe lastig de hoekjes zijn om te strijken. Een ware Musthave!
 Voetje van de maand 
Vandaag was het weer een ontzettende plensbui buiten en ik moet zeggen dat ik dat ook zo gezellig weer vind. Wat een fantastische hobby hebben wij dat je je zo kunt vermaken binnenshuis. Dus zon, ik hou van jou maar deze regen is ook echt wel weer een lekker moment. 

Een heerlijke herfsttijd wens ik je samen met mijn i*dream-team

lieve groet, tot ziens, bels of mails, 
Inge en i*dream-team