LET’S FALL IN LOVE

Soms krijgen we onverwachte cadeautjes. Na een behoorlijke natte maand juli worden we deze maand en vooral deze week verrast met perfect weer. Een heuse “Indian Summer, waarbij we nog even mogen en kunnen genieten van lekker warm weer, zonder ons druk te moeten maken over energiekosten. Wat je al wel ziet, is de kleurenpracht van de herfstblaadjes die op de grond vallen. Dat je er zo doorheen wilt rollen. Ja, the fall, is echt al ingezet. Hmmm verliefd op de natuur, zeker in de herfst met al haar mooie facetten. Dat als je thuiskomt het langzaam alweer donker wordt en de avond dus heerlijk lang kan zijn achter je naaimachine. Ook weer een heerlijk vooruitzicht. Pluk de dag en geniet van deze tijd van het jaar! 

September is alweer bijna weg en ik heb mijn 40-jarig lustrum (fulltime werken in de naaimachinebranche), goed gevierd met zeker wel 24 flessen alcoholvrije champagne, die ik telkens schonk voor klanten in de winkel om zo te proosten op onze geweldige hobby. Veel gekletst over alle jaren waarvan ik zovelen van jullie al weer ken. Zo fijn om even stil te staan wat eigenlijk bij al die mooie, oude, waardevolle herinneringen waar steeds nieuwe mensen met nieuwe leuke momenten bijkomen. Zo bijzonder, ik hou daarvan!

Op de foto zie je Anita met haar meest prachtige roze haar, die zojuist had besloten om voor de Top of the line naai- en borduurmachine, de Stellaire XJ2, te gaan. Even met alle mensen op dat moment in de hele winkel geproost op haar keuze en blijdschap. Want wat maakt je hart een mooi sprongetje als je het gewoon super goed doet voor jezelf! 
STOFFENROUTE EINDHOVEN ZATERDAG 30 SEPTEMBER
Afgelopen jaar hebben we vele bustochten geregeld om ook jou van verder weg eens hierheen te laten komen. Het walhalla aan stoffen, machines en de heerlijke lunch die wij je kunnen bieden op nog geen 5 minuten lopen van elkaar vandaan. Een toplocatie in Eindhoven op de Geldropseweg waar deze 4 zaken bewust zo dicht bij elkaar zijn gaan zitten om een waar textieldistrict te creëren. 

Om de stoffenroute voor echt iedereen interessant te maken hebben we nu een inspiratie dag georganiseerd zonder de busreis. Je komt dus op eigen gelegenheid naar ons toe. Voor ieder die zich aanmeldt hebben we een leuke stoffenroute-tas klaarliggen. Morgen, 30 september, is het feestje al. 

Bij van der Heiden stoffen is het open deur dag en is de hele dag 10% korting op alle stoffen. Bij Harrie Bosch modestoffen kun je om 11:00 uur en 15:00 uur de trends van het komend seizoen horen. En bij ons kun je op verschillende manieren leren appliqueren. Een workshop om 10:00 uur, 12:00 uur of om 14:00 uur. 

Je kunt je opgeven om gegarandeerd te zijn van een plekje en het kost je €15,-. Een toffe beschrijving krijg je, een demonstratie en je mag het ook zelf proberen. Mail of bel ons om mee te doen!

BEKIJK HIER DE SITE VAN DE STOFFENROUTE 

Bernina Kaffe 475 
BABY LOCK AANBIEDING
Een lockmachine die zich automatisch inrijgt. Het moet niet gekker worden. 

Het maakt niet uit welke diktes garen, welke volgorde van inrijgen, het maakt niet uit welke breedte of welke steeklengte je gebruikt. Deze machine maakt de steek altijd perfect door zijn innovatieve constructie. Ook kun je haar in een handomdraai (zie filmpje) omtoveren naar een ware covermachine zodat je de zomen van je rekbare stoffen perfect kunt verwerken en prachtige randen kunt maken om gewoon door te kunnen stikken midden over je stofdelen. Een mooie kleine machine die eigenlijk een twee in één machine is. En hier komt het aller-allerfijnste. Normaliter moeten we altijd aangeven dat een prijs omhooggaat maar deze keer verrassen we jullie. De prijs gaat omlaag en woppa, dat geeft jou de kans om helemaal in de startblokken te gaan staan om naar ons te komen. Denk aan Femke Bol…. Je neemt het estafettestokje aan als zijnde deze informatie… rent zo snel als je kunt naar de Geldropseweg 153 en scoor jouw hoogste trofee de baby lock Desire3.

Zeker weten ben jij de winnaar dan!  
V9 SOFTWARE
Wist je dat wij wekelijks online lessen geven in de Bernina software? Mocht je die nog willen aanschaffen bij ons, dan weet je bij deze zeker dat je fantastisch, uitgebreide hulp kunt krijgen. 

Hélène heeft er zich goed in verdiept en heeft prachtige lesboeken gemaakt hiervoor. Zo Trots op haar! En inmiddels is de V9 app groep zichzelf zo aan het ontwikkelen dat iedereen elkaar helpt,. Een heuse community! Wat een fantastische wereld maken we toch met deze digi mogelijkheden hè! Dat jullie elkaar zo vinden in deze hobby en dat de afstand er niet meer toe doet. Dit zijn echt cadeautjes vind ik.

Op de foto is een V9 les in de winkel, meteen een kleine meet and greet van de bestaande app groep.

Bernina Kaffe 475 
 SEWINGE WARDROBE 2023: PAK MAKEN OKTOBER 2023 

SEWINGE Oktober 2023 

Een pak, een geweldig kledingstuk, maar hoe vaak heb je dit nu echt nodig? Daarnaast, alles wat in de rekken van winkels hangen, daar loopt de halve wereld mee rond. Maar wat als………als jij nu voor die paar keer per jaar kan shinen omdat het JOUW COMPLEET UNIEKE pak is wat daarnaast PERFECT past! Ik vind het een tof idee om zoiets in je kast te hebben hangen zodat je op een officieel evenement, een jubileum, een afscheid, er altijd goed er naast verzorgd juist pico bello uit kunt zien. 

Ik had jaren geleden een pak gemaakt voor mijn verjaardag en wat ben ik blij met dit kledingstuk. Ik heb er al zo vaak niet mis op gepakt :). Hélène had haar pak gemaakt voor een bruiloft en Annet, mijn zus in het midden van de foto, had haar pak speciaal gemaakt voor ons uitje naar de Bernina fabriek begin dit jaar. Natuurlijk helemaal in het BerninaRood, hoe gaaf is dat! 

Doe je mee met de uitdaging van deze maand om een pak voor jezelf te maken? We gaan november er ook bij betrekken, dat geeft je wat meer ruimte. Dus de ene maand het jasje en de andere maand de broek of rok eronder. Ik heb er al helemaal zin in. Doe je nog niet mee aan de sewINGE wardrobe en wil je geënthousiasmeerd worden, mail dan naar info@ingenaaimachines.nlen je krijgt de eerste van de maand meer uitleg hierover.
KINDERWORKSHOP ETUI MAKEN
In de herfstvakantie is er op 17 oktober dinsdag middag een kinderworkshop etui maken. Miki gaat deze les geven en wil echt wel 5 kinderen hier op les hebben. Zo leuk om de kinderen kennis te laten maken met onze fantastisch hobby toch? Iets voor jouw dochtertje of zoontje? Het kost €15,- en is van 14-16 uur. We willen nog 4 kinderen voor deze workshop. Stuur een mailtje om je kind op te geven!

Etui maken 
DROP AND RIDE
Tot aan woensdag 4 oktober kun je via de wegopbreking wel op onze parkeerplaats komen. Je rijdt dan onze winkel voorbij, neem de eerste straat rechts: Voorterweg, rij deze helemaal door, dan weer rechts: Gabriel Metsulaan, rij door de wegopbreking heen over het zandpad naar ons parkeerplaats. 

Van woensdag 4 oktober t/m 6 oktober kun je niet achterom en zul je aan de voorkant je machine mogen lossen of halen. We noemen dat de Drop and ride of de Take and ride. Bel ons en je mag in de auto wachten voor de deur en wij leveren of nemen jouw pakketje aan.

Vanaf 6 oktober 16:00 uur kun je weer ouderwets vanaf het stoplicht rechtsaf de Gabriel Metsulaan in om zo bij ons achter te komen, joepie!

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden :). Want de straat wordt heeeel mooi en dat is dit alles even waard! 
NIEUWTJES 

Voetje van de maand
Als er een open dag is of we staan op een beurs dan zie je ons altijd wel iets leuks doen op de naaimachine om zo jouw aandacht te trekken. Een waar succesnummer is het voetje van de komende maand oktober, de vrije-hand koordvoet 43 van Bernina. Deze maand met 15 % korting. Je kunt vrij bewegen met deze voet en terwijl je de voet beweegt wordt het dikke garen of wollen draad meteen vastgenaaid. Tekenen uit de vrije hand is nog nooit zo leuk geweest. Met een eenvoudige lijn krijg je al mooi vol werk. Je kunt ook inkleuren en deze voet zelfs met de borduurmodule gebruiken. Gaan wij het je laten zien? Zeker als jij ervoor komt, het is echt een te leuke voet. Jouw eigen herfstcadeautje!

 Voetje van de maand 

Nieuw bij Brother
De techniek staat niet stil en jazeker maken ze wederom nieuwe items om de naai- en borduurmachines nog creatiever, interessanter, uitgebreider, gemakkelijker, alom leuker te maken. Een nieuwe magneet ring van 30×18 cm en o.a. een vrije wolvoet om mooie dikke letters te kunnen borduren op de Stellaire. Het gave is dat als je al zo een machine had gekocht dat je ook gewoon het Premium Packet kunt kopen waardoor je jouw machine weer helemaal up-to-date kunt maken. 

Ook hebben we daardoor wat mooie Brother modellen in de actie verkoop staan om zodoende deze wat sneller te kunnen vernieuwen. Kom jij snel jouw nieuwe machine uitzoeken? Ze zijn er al vanaf €489,- waarbij dit model, de Brother A16, zelfs nu ook nog de aanschuiftafel t.w.v. €99,- er gratis bij zit. Voetje van de maand 

Herintroductie bij Bernina
Mocht je al een mooie Bernina hebben gekocht en achteraf misschien toch de versie had willen kopen waar je een borduurmodule aan had kunnen sluiten, dan kun je twee dingen doen: Of jouw machine weer inruilen en een maat groter kopen, of een ware alleen-borduurmachine van Bernina kopen voor een mooi bedrag van €2199,- En misschien is het je nog niet bekend wat je dan allemaal hiermee kunt doen en hoe makkelijk het wel niet is om dan je stofjes op te pimpen, maar dat gaan wij jou wel bijbrengen. Dit super apparaat is vanaf oktober weer in de verkoop en maakt het mogelijk om voor een gewone prijs ook een echte Bernina borduurmachine aan te schaffen, hoe gaaf is dat! 

Het is de Bernina 500 en ook deze heeft de mogelijkheid om je patroon exact te plaatsen en te schalen, zo gaaf! Voetje van de maand 

Zelf kleding maken is helemaal the Bomb
Tijdens ons Brother verwenweekend kwamen Reini en ik 2 superleuke meiden tegen die een eigen laagdrempelig naaiboekje hebben gemaakt. Met filmpjes en duidelijke uitleg een aanwinst voor jou of misschien wel een leuk cadeau voor jouw aanstaande naaimaatje? Wij hebben de boeken meteen gekocht en ze liggen al klaar voor je.

 Voetje van de maand 

Zomerspulletjes uit je kledingkast, plaats voor de truitjes en jasjes. Kledingstukken weer vermaken en verbouwen om zo weer hip jouw herfst in te gaan. TOF! Wat bruist het toch altijd in dit heerlijke wereldje. 

Geniet van jouw eigen passie

lieve groet, tot ziens, bels of mails, 
Inge en i*dream-team