DANCIN’ IN SEPTEMBER

Hey, hey, hey 
Ba-dee-ya, say, do you remember 
Ba-dee-ya, dancin’ in September 
Ba-dee-ya, never was a cloudy day 
 
Ooooo heb jij ook zo zin in September? Lekker gewoon weer aan de gang met je werk en je hobby’s. Natuurlijk, de zomer is een cadeautje en die tijd heb je ook echt nodig om even pas op de plaats te maken, even bij te tanken en genieten van de buitenlucht en vrijheid. Heb je het goed gehad? Helemaal vrij en los van je dagelijkse rompslomp geweest? Mooi zo, dan komt nu “SEPTEMBER” en ja dan gaat echt wel dit liedje door mijn hoofd van Earth Wind & Fire, dateert al vanaf 1979. Wat deed jij toen? Bestond je al?  
 
In dat jaar werd ik 14 jaar en 4 jaar later in 1983 ging ik na de grote vakantie fulltime werken in de naaimachinewinkel bij mijn vader. Als eerste dat jaar opgeleid door Bernina in Zwitserland en mijn zus Hélène. Ik had zelf toen nog geen naaimachine maar mocht altijd al de Bernina 930 van mijn zus Annet gebruiken. Deze hoofdfoto van mij, Hélène, Herr Ueltschi (eigenaar van Bernina) en Annet is 40 jaar later genomen en is niet alleen een leuke foto maar ook zo echt bijzonder, omdat we nog steeds zoveel aan elkaar hebben en voor elkaar doen. Liefde en passie voor het vak, voor de mensen en bovenal hebben we een ding gemeen, wij willen gewoon niet stoppen met werken en naaien. In tegendeel, ik werk nu 40 jaar fulltime en de laatste vier jaar, door de start van mijn eigen winkel, voel ik me weer een beginner. 
 
Hoe bijzonder is dat! Daarom, en we weten het allemaal, we moeten het leven zoveel mogelijk vieren, komen we met bijzondere aanbiedingen voor een aantal bijzondere naaimachines. Bubbeltjes met wat lekkers mag je sowieso verwachten maar denk ook aan bijzondere cadeautjes bij de aanschaf van een product. We gaan voor bijzondere momentjes, proostmomentjes om deze gezellige tijd vooral SAMEN te vieren. Happydepeppy September ZinIN.  

 Bernina Kaffe 475 
STOFFENSPEKTAKEL 17 SEPTEMBER 

Zondag 17 september staan Reini, Rianne en Hélène voor je klaar op het ijssportcentrum te Eindhoven. Elk jaar weer een feestje. We zijn er al zo vaak geweest en het is altijd te leuk. Dat kan ook niet anders door de mega, mega kramen aan prachtige stoffen. En natuurlijk wij met de naai- en lockmachines. Altijd een meest geweldige beurs voor iedereen die graag achter de naaimachine zit. We zouden het echt fantastisch vinden om jou daar te mogen begroeten.

 Bernina Kaffe 475 
QUILT EN PATCHWORK TENTOONSTELLING

Afgelopen week zat ik in Nijkerk samen met Ilse en Monique van Bernina naaimachines te promoten op deze waanzinnig mooie tentoonstelling van de Quiltersgilde. We hadden goed uitgepakt en het grote quiltframe met de Q20 van ruim 3 meter en ook het zitmodel meegenomen met de Q16 quiltmachine waar iedereen een testdrive op mocht maken. En wat een groots animo was hiervoor, ook wel logisch, want hoe bijzonder is dit! 
De bedrijfshal hing vol met wel 330 prachtige kunstwerken en we hebben onze ogen uitgekeken. Wat een rasechte kunstenaars van stof en garens zijn het toch. Zelf ben ik een echte kledingnaaister, maar wordt ook hierdoor enorm geïnspireerd. Henriette, één van deze kunstenaressen, kwam me vrolijk halen omdat ze met haar quilt in de categorie Gastvrijheid had gewonnen. Kijk maar eens goed naar deze prachtquilt, het verhaal en de gedachten hierachter. Daar krijg je rillingen van. Deze immigranten denken naar het licht te lopen, maar eigenlijk laten ze ook alles wat eigen was los en lopen ze ook zo het onverwachte en de donkerte tegenmoet. Slik. Toch, kijk ik ook als naaister naar de creatieve stiksels en het bijzondere gebruik van jeans en kleuren, wauw he! Ik weet een ding zeker, dat als mijn kledingkast vol zit met kleren dat ik nog steeds niet achter mijn naaimachine vandaar kom, want ik kan pimpen, ik kan verfraaien, verpersoonlijken, er zijn zoveel mogelijkheden.
Kijk ook eens op hun site, misschien is het ook wel iets voor jou? 

BEKIJK DE SITE VAN HET QUILTERS GILDE
 Bernina Kaffe 475 
STOFFENROUTE EINDHOVEN

Zaterdag 30 september is het stoffenroute Eindhoven. Deze bijzondere dag gebruiken we om jou de verschillende technieken van het appliqueren te leren. Geef je op dat je komt en geïnteresseerd bent en we plannen jou in. We hebben een experience center dus schroom niet om dit zelf ook eens te proberen. Bij de twee stoffenzaken Harrie Bosch en Van De Heiden stoffen zijn er ook leer- en inspiratie momentjes en Koffie Keuten ontvangt je graag voor de lunch. Weet dat we ook een leuke stoffenroute-tas voor je klaar hebben liggen. Wij hebben er geweldig veel zin in jullie weer te mogen ontvangen.
Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar info@ingenaaimachines.nl
 SEWINGE WARDROBE 2023: APPLIQUEREN SEPTEMBER 2023 
SEWINGE April 2023 

Heb je ook zo een zin om te starten met een nieuwe garderobe? Wil je van je oude goede kleding weer eens iets verfrissends maken? Lekker recyclen en oppimpen? Of heb je nog zoveel stofjes liggen die echt eens onder de naaimachine mogen? Doe gezellig mee met deze SewINGE Wardrobe en verwen jezelf elke maand met jouw tijd en aandacht voor je kledingkast. Doe je nog niet mee dan kun je je opgeven bij info@ingenaaimachines.nl en je krijgt de eerste van de maand meer uitleg hierover. Deze komende maand gaan we door met appliqueren. Dus, of je maakt iets nieuws met een applicatie erop, of je pimpt een bestaand kledingstuk met een leuke tekening. Meer inspiratie en uitleg volgt o.a. met onze gezellige facebookgroep en filmpjes op YouTube waar je toegang toe hebt zodra je meedoet. Niet vergeten, lekker meedoen! Jij bent zo uniek en dat wil je de wereld toch laten zien!
NIEUWTJES 

De Bernina 790PRO en Bernette 79 Special Edition
Wat kan Bernina toch altijd weer lekker uitpakken hè! Buiten al de amazing Bernina 790PRO met directe naald ledpointer en compleet vervormbare borduurmotieven, is er ook de Bernette 79 Special Edition van YayaHan uitgekomen deze maand. Deze machine is inclusief de Creator Software, extra motieven. Een mooi gepimpte gezellige versie van de gewone Bernette 79 naai- en borduurmachine. 
Zo ook is er een nieuwe borduur klemring voor ook de Bernina 5 serie (zie filmpje). Ook zijn de updates voor oudere Bernina’s er om deze ook compatible te maken met deze nieuwste ringen. 
En nu dan ook nog de komende maand bij aanschaf van een Bernina 4 serie, een gratis trolley. 
Het moet niet gekker worden. 
Wat dat betreft weet dit geweldige merk ook altijd weer met de juiste campagnes, de aandacht te trekken. 
 
Workshops
Vergeet niet af en toe op onze website te kijken voor een leuke workshop. Ik weet dat Miki en Jinte alweer van alles aan het verzinnen zijn voor de herfst en kerstvakantie. Voetje van de maand 
BEKIJK HIER ALLE WORKSHOPS 

Voetje van de maand
Met voet 66 kun je de stofrand 6mm om laten rollen. Doordat het een bredere zoom is, is het geweldig voor een zoom in gewone en een wat dikkere stoffen. De stof wordt die je door deze voet geleidt, volautomatisch omgerold tot een 6mm zoom. Je kunt niet alleen rechte steek gebruiken maar ook een leuke siersteek, wat jouw zoom exceptioneel zal maken. Deze komende maand september is deze rolzoomvoet met 15% korting van jou. We zullen een filmpje voor je maken op ons YouTube kanaal. Voetje van de maand 

BEKIJK VOET 66

Janome met Accurate Stitch Regulator (ASR)
Zou je het ook niet geweldig vinden dat je met vrij-borduren/ meanderen de steek overal even groot hebt? Dat de machine gewoon met je meedenkt en jou handeling volgt. Deze aller- allernieuwste Janome met Accurate Stitch Regulator (ASR) staat vanaf morgen in onze winkel te wachten op je. En dit veelbelovende Goudhaantje heet:
Janome 9480QCP en kost € 4199,-
 Voetje van de maand 

Wegwerkzaamheden 
De Gabriël Metsulaan wordt supermooi gemaakt en nu de vakantie voorbij is gaan ze weer hard aan het werk. De parkeerplaats aan de achterkant van de winkel bereik je via deze straat. Tot aan 8 september kun je via de Gabriël Metsulaan naar het parkeerterrein komen, je rijdt dan (als je van de rondweg afkomt) bij het kruispunt gewoon rechtdoor. Zwaai even naar de winkel (rechterkant) en rij de eerste straat rechts (voorterweg), op het einde weer rechts (Gabriël Metsulaan) en dan rij je zo weer naar het kruispunt toe, daar kun je het parkeerterrein achter de winkel op. Vanaf 11 september kun je vanaf het kruispunt gewoon rechts naar het parkeer terrein aan de achterkant. Ze houden een straatje voor ons vrij. De voordeur blijft gewoon onbelemmerd en kun je natuurlijk ook gebruiken. (hier is wel betaald parkeren) Je kunt ons altijd bereiken per telefoon zodat we je kunnen helpen.

Drop & Ride
We doen ook aan Drop & Ride. Zorg dat al je gegevens op een briefje staan en aan je machine is bevestigd, bel ons als je voorbij komt zodat wij de machine voor je aannemen. Voetje van de maand  

Gazelle award
We hebben ons weer opgegeven voor deze prestigieuze award. Nog even een maandje wachten of we ook daadwerkelijk genomineerd worden. Het blijft spannend maar tevens ook erg tof. Even duimen voor ons allemaal. Die positieve energie gaat zeker helpen. 
Voetje van de maand  

De dagen worden weer korter en daardoor de creatieve avonden weer langer. Lekker genieten van een regenachtige dag kan ook gewoon en soms nog een lekker zonnestraaltje waant je weer even in de zomer. 

lieve groet, tot ziens, bels of mails, 
Inge en i*dream-team