A BIG DAY 
Hallo Creatievel-inge-n, 

Lieve mensen, de tijd staat gewoonweg niet een seconde stil. Er is zoveel beweging! Zou het te maken kunnen hebben met het alom prachtige zonnige zomerweer waardoor we langer buiten van de dag kunnen genieten? Op 21 juni hadden we de zomerzonnewende. Ja echt, wat een woord hè. Om 16.57 uur om precies te zijn. Dan baden wij, het noordelijk halfrond in het zonlicht en is de langste dag een feit. Op die dag hadden we maar liefst 16 uur, 48 minuten en 19 seconden daglicht. Op dat tijdstip helt de noordelijke as van de aarde het meest richting de zon waardoor deze het meeste daglicht ontvangt. Wel, ik had het gevoel dat het zeker te maken had met de beweging die we zagen op de zonovergoten Catwalk afgelopen zondag met maar liefst ZESTIG deelnemers. Wat een feest, wat een happening.  

 
KUNST OP DE CATWALK

“Mijn naam is Sophie en ik ben 19. Mijn “kunstwerk” dat ik graag wil delen op de modeshow is een outfit van mijn project het zwarte schaap. Het gaat over de invloeden van sociale uitsluiting en de verwaarlozing van schapenwol in Nederland. Van fabric tot garment zelf gecreëerd om het publiek een nieuwe blik te geven op het imago van het zwarte schaap.” Dit kreeg ik binnen en was ondertekend door Sophie van Helvoort, 19 jaar jong komende uit Heeze. 

Amazing, wat een talent is deze dame met haar waanzinnig pronkstuk op onze prachtige catwalk. Als een volleerd model showde ze bij 32 graden, haar 8 kilo wegende supertje dikke winterjas met als resultaat de one and only……. hoofdprijs. Whoopwhoop, she did it. Gefeliciteerd Sophie met deze prachtige Bernina 475 Kaffe Edition, een ameeeeeeeeeeeehzing perfecte match . Uit de koker van “het zwarte schaap” worden in de toekomst zeker en vast, vast en zeker, veel vernieuwende “lammetjes”, ik bedoel creaties geboren. 

Alle deelnemers waren geweldig, neem nu de 7-jarige Emma, die haar eerste jurk maakte, zo ongelooflijk goed gedaan en zo schattig. Of de zalmroze bruidsjurk, helemaal zelf gemaakt door de 11-jarige Fleur, waanzinnig gewoon. En Fleur we gaan jou het liedje leren “trouw niet voor je 40 bent”, welbekend onder de ouderen. Nog even lekker onbezorgd jong zijn en lekker gaan voor bruidsmeisje Fleur! En zo zijn er zoveel outfits te benoemen: Nikki van 29 jaar die Mascotte pakken maakt en eigenlijk afmeldde omdat ze met deze hitte dit kolossale en warme pak (het zou maar liefst 32 graden worden) niet zou kunnen dragen. Gelukkig hebben we haar niet hoeven missen want hoe leuk was dit megagrote konijn op onze catwalk, tot aan Ellemarie, docent/ designer /kleermaker met een goed Kunst-op-de-Catwalk-outfit gebaseerd op de Nederlandse kunstschilder Mondriaan. 

Maar we hadden een jury en die hadden het niet gemakkelijk. Maar uiteindelijk werden de namen en de prijzen gecombineerd en die waren als volgt.

 Bernina Kaffe 475 

9e prijs ging naar Lisa Spierings, 7 jaar, met haar zelfgetekende dino’s op een eigen gemaakt rokje en T-shirt, ze zwierde op de catwalk en stal ieders hart meteen.

 Bernina Kaffe 475 

8e prijs voor Jill Schoenmaker, ook 7 jaar, met haar zelf ontworpen schuine jurk met volop bloemen, een heus prinsesje op de rode loper, zooo cute en goed.

 Bernina Kaffe 475 
7e prijs Imme van de Weijden met haar 10 jaar een kunstenares met bloemen en stof, wat een inzicht heeft zij. Een prachtige stof voor de jurk en een bloemkunst gemaakt wat als boeket is vastgezet.

 Bernina Kaffe 475 
6e prijs voor Ellemarie van Laanen. Haar model is een ware schoonheid op de catwalk en zou je echt zo in een lijstje willen stoppen. Geïnspireerd door Mondriaan maar een echte Ellemarie geworden.

 Bernina Kaffe 475 
5e prijs ging naar Najmeh Ali Pour, deze 22-jarige heeft met mega veel piping in allerlei kleuren kronkelige lijnen gemaakt tot een draagbare kunst creatie, waanzinnig mooie belijning en draaiingen. Daar willen we in de toekomst zeker meer van zien. Zij won het grote fournituren pakket van Restyle.

 Bernina Kaffe 475 
4e prijs voor Monique Bolwerk waarbij de inspirator Vincent van Gogh op zo een prachtige outfit met irissen en mooie contrastkleuren gemaakt is. Zo gracieus en stylish, creatieve perfectie. Zij won de Janome 780 naaimachine.

 Bernina Kaffe 475 
3e prijs ging naar Marjolein Boers, student Fashion Design, zij maakte van oude kanten kleedjes en nostalgie een bijzonder mooi flaterende jurk waarover ze een vet goede lange jas liet dragen door haar model. Met de Brother 540 borduurmachine die ze won was en is ze de hemel te rijk, zo blij!

 Bernina Kaffe 475 
2e prijs voor Wilhelmien Gerrits, haar creatie is niet te vertellen. Er zitten zoveel details in, ik denk dat ze wel 25 keer de catwalk op kan en telkens zie je weer iets nieuws. Een broek vol geborduurd, een spijkerjas helemaal vol geborduurd met waanzinnige mouwen met gezichten erin. Zij won de baby lock Victory.

Met wat eigen fantasie heb je nu misschien wel een beeld gecreëerd maar ik snap je, je moet gewoon de hele film straks eens bekijken zodra het op ons YouTube kanaal staat. Popcorn erbij, glaasje wijn, genieten. 

 
DE DAG VAN DE NAAIMACHINE

13 juni hadden we hoog bezoek van Herr Hanspeter Ueltschi waarbij Monique Gevaerts de Bernette 42 covermachine won. Er is door Studio 040 een leuke film gemaakt van deze bijzonder fijne dag. Hoe geweldig dat dit icoon gewoon een vliegticket heeft geboekt voor JULLIE, onze klanten van INGEnaaimachines. Die dag werd een ware Meet & Greet met de eigenaar van Bernina. Zo leuk dat hij veel handtekeningen heeft mogen zetten, zowel op de op die dag gekochte Bernina naaimachines, als op de gemaakte projecten. En zelfs op het T-Shirt van Hélène, hahaaaah zo top. Grote dank aan Herr Ueltschi voor zijn genomen moeite. Zo inspirerend, een rolmodel. Hij is 76 jaar jong, vol energie die heel bevlogen over zijn producten vertelt, Bernina promoot en zo van mensen houdt. Een krachtige, prachtige man. EN voor mij, ik ben natuurlijk fan van het eerste uur. I Love my Bernina. Zijn handtekening staat bovenop mijn Crystal 880 Bernina. Ik kijk en glunder. Bernina Kaffe 475  
REVERSED SEWINGE MARATHON

Vergeet niet dat alles begon met de passie van het naaien. Door de vele leuke items die we verzinnen vliegt de tijd weer vooruit. Tijd lijkt schaars en ik MOET en GA hier tijd voor maken. Daarom weer even pas op de plaats en een naaidagje organiseren. De Reversed SewINGE Marathon houden we op zaterdag 15 juli vanaf 20:00 uur met koffie en gebak en eindigen op zondag 16 juli 20:00 uur met een borrel. Tussen die twee tijden gaan we zoveel mogelijk lekker aan de gang met onze naaimachines. Wie doet er mee? Het kan in de winkel en het kan online. Bel of mail even als je meer informatie wilt. Het kost je niets, hooguit je tijd! Jouw tijd en zoals de slogan van L”Oreal aangeeft; Because you are worth it! 

Wist je ook dat we elke maand een SewINGE Sunday hebben?

LEES MEER OVER DE SEWINGE SUNDAY 

Bernina Kaffe 475 
NIEUWE BAAN

Wil jij ook jouw inspiratie overbrengen, jouw kennis vergroten en delen? Ben je helemaal baby lock-fan en lijkt het je wat om demonstratrice van dit geweldige merk te worden? Dan grijp je kans en mail en/of bel ons, dan sturen wij het door naar Desirée van baby lock. Misschien word jij wel een collega in deze heerlijke creatieve wereld!

 Bernina Kaffe 475 
TRIPLE S: STOFFENROUTE SUPER SALE

Zaterdag 15 juli is voor iedereen die wil, de stoffenroute dag Eindhoven georganiseerd. Kom gezellig naar Eindhoven en loop je eigen stoffenroute. Wij hebben deze dag een mega supersale, samen met Harrie Bosch en Van Der Heiden stoffen.  

MEER INFO OVER DE STOFFENROUTE 

Bernina Kaffe 475 
 SEWINGE WARDROBE 2023: BORDUUR HET! JULI 2023 

SEWINGE April 2023 

Elke maand tijd vrijmaken voor je hobby is een MustDo voor jezelf. Doe mee met deze uitdaging en geef je op via de email: info@ingenaaimachines.nl.

Het thema van de volgende maand is het pimpen van een kledingstuk door het te borduren. Maak je kledingstuk persoonlijk door deze unieke naaitechniek. Op de eerste van de maand krijg je per email meer uitleg hierover en kun je inspiratie halen uit de mede fanatiekelingen op Facebook. Weet je dat we al met bijna 900 leden zijn? En dit doe je natuurlijk niet alleen, dit doe je samen. En weet, zodra je je aanmeldt, krijg je toegang tot heeeeel veeeeel instructiefilmpjes. Doen, aanmelden! GEZELLIG. 
 HERINRICHTING GABRIËL METSULAAN

De komende maand wordt een begin gemaakt aan het opknappen van de Gabriel Metsulaan. Dit is de straat die je neemt om achter bij ons op het parkeerterrein te komen. Gecharmeerd met dit bericht en het feit dat deze straat een beauty gaat worden, weten we dat de werkzaamheden enkele weken zal kosten. De voorkant van de winkel aan de Geldropseweg is al prachtig en nu gaan we een totaalplaatje aan pracht vormen. Dit kan in het beginsel wat strubbelingen opleveren om ons te bereiken. In de maand juli gaat het kruispunt dicht voor verkeer, plan dus je nieuwe route met van A naar Beter, of check even deze landkaart en zie hoe je anders kunt rijden. Maar, we weten zeker dat we je kunnen helpen als iets onduidelijk is. Kom je er niet uit, bel ons even wat de goede route is. Op naar onze koffie, die staat altijd klaar, of anders een bakje thee. 
Bernina Kaffe 475 
 NIEUWTJES JOY OF PRO is coming soon

En er klinnnnnnkt tromgeroffel…… er komt weer iets nieuws aan uit de productenkoker van Bernina; een super coole nieuwe Bernina naai-en borduurmachine. Meld je aan op de Bernina nieuwsbrief en zorg dat je als eerste op de hoogte blijft. 

 Voetje van de maand 

Voetje van de maand
Lets go round and round, het Bernina cirkelapparaat wat je altijd nog wilde hebben is nu met 15% korting voor jou. Ook als je geen Bernina hebt, is dit pasbaar op jouw naaimachine. Hele cirkels, halve cirkels, alles wat je met een passer kunt tekenen kun je nu ook perfect naaien op je naaimachine. Leuk voor al je borduursteken.

 Voetje van de maand 

BEKIJK HET VOETJE OP ONZE WEBSITE 

Let’s Glide
Matten die je op je aanschuiftafel plakt zodat je heerlijk kunt glijden met je vrije borduurwerk. Zeker ideaal voor alle quilters en kunstenaars die de vrijheid willen hebben om de stof alle kanten op te kunnen bewegen zonder strubbelingen van je werkblad. Het is echt superfijn en daardoor ook bij ons voortaan verkrijgbaar. Prijzen € 35,- en € 42,95. Mooi zomercadeautje voor jezelf! 

Acties
Veel leuke acties die er deze maand spelen, zoals de 10% korting op de Bernette 7 series, de prijsverlaging van de baby lock Enspire, lekker onder de €1000,- heb je dan de perfecte gemakkelijkste lock. En nog steeds de 30% korting op de Bernina borduurringen. Zeker de moeite waard om hier even over na te denken.
 
 
Even is het simpelweg gewoon alleen heerlijk zomerweer en ben je de oorlog een beetje vergeten en dan komt het bericht van de toenemende onrust in Rusland en besef je dat één verkeerde handeling alweer alles op z’n kop kan zetten. Hoe bizar en kijk je naar buiten, hoe mooi is de wereld – dit alles tegelijkertijd. 
Geniet, geniet van de prachtige lange zonnige dagen. Hopelijk trek je er lekker op uit, ga je op vakantie en kun je ontspannen in een omgeving en land dat je het meeste aanstaat. Weet dat vanaf nu de dagen weer gaan korten, gemiddeld 3 minuten en 5 seconden per dag. In juni en juli valt het nog mee maar in september gaan we al snel naar 4 minuten per dag. Daarom, enjoy every second! 

Zomerse groetjes 

Liefs Inge en i*dream-team