GELUKKIG NIEUWJAAR!
WAT EEN JAAR 

2022 wat ben je voorbijgevlogen en wat ben je uitdagend gebleken. Vorig jaar zaten we nog met heel veel regels en moetjes en waren we vol goede moed dat 2022 verlichting zou brengen. Helaas hebben we veel crisiswoorden om ons oren gekregen, van gezondheidscrisis, CO2 crisis, pensioencrisis, inflatiecrisis, energiecrisis en laten we de oorlogscrisis Oekraïne en Rusland vooral niet vergeten. Elk van deze crisis heeft (grote) invloed op ons allen gehad. 

2023 wat hebben we weer goede hoop dat we volgend jaar december kunnen stellen dat het werkwoord is veranderd IS in WAS. We creëren gewoon een nieuw woord: CRISWAS De crisis was er en werd opgelost. Zoals COVID langzaam richting een ziekte als griep gaat, de oorlog tussen Oekraïne en Rusland hopelijk wordt bijgelegd, waardoor ook meteen de energie- en de inflatiecrisis weer binnen perken wordt gebracht. Mensen die noodgedwongen hun land moesten verlaten, weer terug naar huis en haard kunnen gaan en onze gastvrijheid op prijs gesteld hebben. Ik droom hiervan. En dat jullie allemaal gezond mogen blijven: fysiek, mentaal en financieel. Dat is toch het meest wenselijke plaatje.
Daarin omvat ik GELUKKIG NIEUWJAAR omdat dat dan alles zegt, wat ik en het team jullie toewensen. Daarom een HEEL GELUKKIG 2023 lieve mensen. 
STOFFENROUTES

Ohhhhhh, wat hebben we genoten van alle enthousiastelingen die op de bus stapten om naar ons textieldistrict Eindhoven te komen. Er waren naaigroepjes, vrienden en vriendinnen, moeders en dochters, en zelfs ook eenlingen die de bus namen en allemaal met dezelfde passie: creatief lekker bezig zijn door kleding te naaien. Wat een feest. We zitten dan ook vol energie en “boze plannen” en staan er maar liefst 10 routes gepland voor het eerste half jaar. Dat lees je goed. Tien verschillende routes. Hopelijk zit er een voor jou bij! Doe mee en geef jij het door aan jouw naaiclubje of modevakschool in de buurt? We maken er samen weer toffe dagen van.
 
GA NAAR DE WEBSITE VAN DE STOFFENROUTE 
KINDERWORKSHOPS

 SEWINGE November 2022 
De december maand is altijd weer goed voor spelletjes en doe dingen in huis. De kindernaaimachines waren niet aan te slepen en gelukkig hadden we er genoeg op voorraad. Ook de kinderworkshops worden goed bezocht, elke vakantie maken we weer een leuk item samen. Deze keer gaf Miki de workshop, dat vond ik echt te gek, want zelf is ze ook nog maar 16 jaar. Kinderen en naaimachines: echt een hele mooie combinatie. De techniek hoe de machine in te stellen en het maken van de steek, dan de snelheid onder controle houden, het concentreren waar je naait, de verwondering wat er ontstaat door jouw handelen: is gewoon een perfecte match. Mijn kleinzoon Mink, die vanaf zijn derde jaar er al achter kroop, geen minuut normaal stil kon zitten, maar wel achter de naaimachine fantastisch tot zijn recht kwam. Rust en pure concentratie brachten als duo zijn ADHD even tot 0. Prachtig!  
STUDIO 040

Onze FD Gazelle Award heeft de naaimachinebranche weer goed in de schijnwerpers gezet. Deze award hebben we gewonnen doordat we in 3 jaar tijd immense sprongen hebben gemaakt op gebied van verkoop, personeel en oppervlakte. We zijn met onze hobby weer vermeld in allerlei kranten artikelen en zelfs Studio 040 kwam ook even polshoogte nemen over het “naaimachinevak” en ons mooie experience center. Pleun heeft er een mooi filmpje van gemaakt die op tv elk uur heeft gedraaid.  
REVERSED SEWINGE MARATHON

Een marathon is 42 km, omgedraaid (reversed) is dat 24 uur en SewINGE spreekt voor zich…..
Zaterdag 28 januari nodig ik je uit om ‘s avonds 20:00 uur met ons te beginnen met koffie, thee en gebak en daarna tot zondag avond 20:00 uur zoveel mogelijk achter de naaimachine te kruipen. Online en/of in de winkel. Geef je op via onze e-mail en doe gezellig mee.

Zondag 29 januari is het 4 jaar geleden dat ik bij de KVK INGEnaaimachines heb geregistreerd. Feestje waard en het grootste feest is om met zoveel mogelijk creatievelingen, gezellig samen te naaien. Lekker meedoen, ik zie je graag in de winkel of online! 
 SEWINGE WARDROBE: SJAAL-MUTS-WANTEN JANUARI 2023

 SEWINGE November 2022 
De afgelopen 2 jaar hebben we elke maand een item bedacht wat we gaan maken voor onszelf. Met een groep dit samen ondernemen, komen twee dingen mooi samen: je stimuleert elkaar EN vergeet daarbij jezelf ook niet. Het item van de december maand hebben we doorgezet naar januari. Ik denk dat 2 maanden veel fijner is en dat je op deze manier gewoon meer tijd maakt. December is al zo’n drukke maand en daardoor beter mee kunt doen. Hihi Ik hoor mezelf! Doe je gezellig mee? Er zijn al een kleine 700 leden die meedoen. Natuurlijk ook omdat je dan toegang hebt naar al onze filmpjes met mega uitleg en inspiratie. Deze maand maken we een sjaal, muts en of handschoenen. Stuur een mailtje en je krijgt de eerste dag van het jaar een fantastische uitleg hierover. 
 NIEUWTJES 

Tafel voor de long arm quilt machine met lift
Deze maand heb ik een Q serie training van Bernina gevolgd en hier alle soorten tafels en machines mogen gebruiken en leren. Zo ook een pantograaf gebruikt waarbij je een eigen patroon kunt volgen met een laser om zo direct op je quilt te naaien. Ik snap dat ik je dat beter uit kan leggen en laten zien in de winkel. We hebben hier in Eindhoven de longarm Q16 en Q20 staan, het studio frame van ruim 3 mtr en nieuw nu ook de tafel die met lift omhoog en omlaag kan. Al deze apparatuur zelf proberen en de machine hier huren is mogelijk. Kom langs in de winkel of maak een afspraak!
Artspira App 

Licht in de duisternis
We hebben een paar prachtige nieuwe lampen om je werk nog beter in het licht te brengen. Altijd belangrijk toch, goed licht!
 Artspira App 

Voetje van de maand 
Precies 6mm vanaf de rand beginnen met stikken, precies 6mm langs de rand naaien en precies 6mm voor het einde van de stof eindigen. Ook een heerlijke voet voor de rechte steek, omdat je gewoonweg precies ziet waar je naald naait. Dus niet alleen voor quilters en patchworkers, maar ook een fijne voet voor jou en is deze komende maand januari met 15 % korting te verkrijgen. 

Vanderheidenstoffen 

Brother nieuwtjes
Alle Brother nieuwtjes houd je bij via sewingcraft.brother.eu. Geweldige projecten voor je naai-, borduurmachine en ook voor je scanNcut. Zeker regelmatig eens een kijkje nemen en zo op de hoogte blijven. Zeker weten dat er ook iets leuks voor jou bijzit. 

Catwalk SewING Guy
21 deelnemers hebben meegedaan aan de wedstrijd SewING Guy. Een kledingstuk maken voor onze mannelijke paspop. Vrijdagmiddag 30 december worden de kledingstukken geshowd in de winkel en door de jury worden er maar liefst 3 winnaars uitgekozen. Desirée en Annemiek van baby lock zijn jury en geven een punchmachine als hoofdprijs weg. Brother geeft met een tweede prijs een heuse scanNcut 900 SDX machine. Henk van Janome is ook jury en geeft met een prachtige 3e prijs de kleine lichtste naaimachine van 5 kg weg: de Janome M30A. Sylvia van Bernina is mede jury lid en heeft 2 leuke mannen patronen boeken om weg te geven, Lloyd van Mettler heeft me een garendoos geschonken die ik kan weggeven en Prym heeft prachtige naaidozen opgestuurd. Wat een verwennerij en wat een goede keuzes allemaal. Ik kan iedereen niet genoeg bedanken, de deelnemers en ook al mijn sponsoren, hoe tof is dit toch wel niet. Helemaal te gek. Prijzen kan ik goed gebruiken want we gaan meer weggeven: Er is nl ook een online prijs voor de persoon die de meeste stemmen kreeg en een prijs voor een online stemmer die we zelf spontaan kiezen. Zo ook is er in de winkel veel gestemd op de kledingstukken die de hele maand december te bezichtigen waren en daar volgt een publieksprijs uit. Ook hier wordt spontaan een stemmer getrokken die ook een leuke prijs ontvangt. Diegene die in de winkel met de catwalk een prijs wint maakt geen kans meer op de publieksprijs of onlineprijs. Op deze manier hebben echt 5 personen een prijs en 2 kiezers! 

Wat een feestje gaan we weer bouwen, ik heb zo zin in morgen. Je bent van harte welkom, het is van 14 tot 17 uur.
 Vanderheidenstoffen 
Na de volgende nieuwsbrief op 29 januari kun je je opgeven voor de grote buiten catwalk op 25 juni 2023. Het item van de catwalk wordt in die nieuwsbrief gemeld! Ik hoop dat ik je al nieuwsgierig gemaakt heb! 
Kijk eens goed terug naar dit jaar en bedenk wat je echt blij heeft gemaakt!
Misschien is wel het mooiste moment dat je iemand anders blij hebt gemaakt, daar kun je zelf zo van gaan stralen en geeft je zo een goed gevoel. Mooie gedachten voor het nieuwe jaar toch? 


Lieve mensen, 
Maak er een mooie jaarwisseling van, we zien elkaar weer! 

Liefs Inge en i*dream-team