SEWINGE SUNDAY 

Heb je ook zo genoten van deze supermooie zomer met haar geweldige temperaturen? Velen hebben een reis ondernomen omdat we er zo aan toe waren weer eens die koffer te pakken, maar voor wie thuis bleef was het niet minder mooi deze vakantie. Afgelopen weekend hebben Hélène Bjorn en ik veel inspiratie op mogen doen bij babylock in Leipzig. Ons eigen collega-zomerweekend waar we vol adrenaline doorheen stuiterde. Hopelijk mogen we de komende weken nog eens heerlijk genieten van een toffe nazomer en ademen we even nog goed die zwoele warme zonnestralen in. Hmmmmmmmm; zo fijn, zo heerlijk, en dit biedt moedertje natuur ons toch maar weer even gratis. 
Ook was het ook deze maand op en top gezellig druk in de winkel. Zelfs de SewINGE Sunday was, ondanks het mooie weer die dag, lekker vol. Met wel 30 personen die zo, een super mooie zonnige zondag achter de naaimachine, lekker met elkaar kletsen, inspiratie delen en dus ook zelf opdoen. Maar het mooie is ook dat informatie en ervaring met elkaar gedeeld wordt. Zo worden we allemaal samen een stukje beter, ik word hier echt zielsgelukkig van. 
Heb je zin om mee te doen? We blijven onverdroten met onze SewINGE Sundays doorgaan. De volgende is op 25 september. Klik op de volgende knop om meer informatie op onze site te vinden. 
OEKRAÏNE

Dit verdriet blijft maar doorgaan. Die in- en intrieste oorlog. Wat een verschrikking om niet alleen huis en familie te moeten missen maar ook nog eens in een vreemd land te moeten gaan wonen. Maar gelukkig zijn er ook kleine zonnestraaltjes. Een groepje van 130 vluchtelingen uit Oekraïne zitten in een mooi, historisch bejaardentehuis in Eindhoven en hebben daar even een “THUIS” gevonden. Ode aan het Leger des Heils die dit mogelijk heeft gemaakt. Vrijwilligsters Anjo de Bruyn en Jacqueline Verhulst hebben daar een creatieve club opgericht en geven iedereen die hier verblijft en graag met een naaimachine wil/kan omgaan, de optie dit dan ook te doen. Even gedachten en zinnen verzetten. Het is een feestje om te zien hoe geweldig dit wordt opgepakt. Hier worden naaimachines neergezet die door ons perfect zijn onderhouden en op een warme manier worden gebruikt. Alles wordt gratis gedoneerd, ook de stoffen, knuffeltjes. Gewoon lief zijn voor elkaar, het leven kan toch al uitdagend genoeg zijn. Wij doen hier heel graag aan mee! Op de foto: Jacqueline, Gennadiy, Natalia en Anjo.
 Vanderheidenstoffen 
WAT HEB IK VAN JE AAN?

Heb je afgelopen woensdag ook gekeken naar: Wat heb ik van je aan op Net 5? En, kwam een gezicht je bekend voor? Hoe gaaf is dit programma! Maar nu komt het. Zet je popcorn maar alvast klaar, kruip in je comfortabele huispak en installeer je op tijd op je bank aanstaande woensdagavond om 20.30 uur , want dan gaat onze eigen ster de aflevering stelen. Bjorn is als één van de 3 designers uitgekozen om een celebrity te kleden voor een event.
 Vanderheidenstoffen 
Ik sta te popelen om het te zien wat er allemaal gaat gebeuren. En het grappige is dat Bjorn het zelf ook hartstikke spannend vindt. Tegelijkertijd een verlossing van al het stilzwijgen, want natuurlijk wil hij alles vertellen, hoe het was en wat hij heeft (mee)gemaakt en voor wie. Dat hij dat voor zich moest houden, dat is toch een staal stijltje zelfbeheersing. Hij heeft zich 100% gehouden aan de afspraken. Dus, vol verwachting klopt ook ons hart…….en dan kan Bjorn ons alles vertellen. Lekker persoonlijke input en we hebben er zin in om dat allemaal te horen. Kom maar op……je bent sowieso een super kanjer.  
 WEDSTRIJD SEWINGE DOUBLE
Wil je zelf ook eens stralen in een designer wedstrijd? Dat kan, dat kan bij INGEnaaimachines. Maak iemand gek met jouw hobby en ontwerp samen iets tofs voor onze mannelijke etalage poppen, the sewING Guy’s. Bij genoeg animo starten we begin oktober met deze wedstrijd. Verras jij ons? Mail ons voor meer informatie hierover. Vanderheidenstoffen 
 SEWINGE WARDROBE: REGENJAS SEPTEMBER 2022
 
SEWINGE Augustus 2022 
Zou de hemel ons toch eens VEEEEEL water schenken in de vorm van regen, dan kunnen we het beste deze komende maand er goed op voorbereid zijn. Wat zeg je ervan om je eigen regenjas te maken? Ik heb al prachtige regenjasstoffen gezien bij onze achterburen, Harrie Bosch modestoffen. Door deze uitdaging, de SewINGE wardrobe, maak ook ik gewoon die tijd voor mezelf vrij. Mocht je nog niet meedoen dan kun je ons een mail sturen naar info@ingenaaimachines.nl en krijg je samen met meer dan 600 deelnemers (hoe vet is dat), uitgebreid uitleg over dit project. We sturen je op 1 september additionele informatie- en toegang tot de inspiratiefilmpjes. 
 STOFFENROUTE

Woon je wat verder weg van ons walhalla, dan kun je een busreis boeken en zo gezellig ons en de drie stoffenzaken dicht om ons heen op één dag bezoeken. Check eens op de site www.stoffenrouteeindhoven.nl of jouw reis daarbij zit. Verzin jij onze nieuwe opstapplaatsen voor volgend jaar? 
 NIEUWTJES 

Nieuwe Bernina’s

In september komen deze nieuwe beauty’s binnen. Een pracht combinatie met de Bernina 770 inclusief de borduurmodule, vele accessoires en vooral een uitstraling waar je zomaar verliefd op kunt worden. En een gedurfde Bernina 475 die zijn plek op het podium verdient. Allemaal ontstaan door samenwerking van Bernina met een kleurrijke textiel kunstenaar Kaffe Fassett. Wil je meer over hem zeten, bekijk hem dan even op youtube door te klikken op: https://youtu.be/K7qAYQGVvdw 
En……deze machines zijn nu al te bestellen bij ons. 
Vanderheidenstoffen 

Nieuwste Brother’s

Half september krijgen wij te horen welke vernieuwde machines er komen bij Brother. Wat we al weten is dat er een vernieuwde High End machine komt en dat wordt natuurlijk smikkelen omdat we nu al zo weg zijn van de Luminaire XP. Heb jij dat ook? Laat het me weten zodat we jou hierover kunnen berichten. En zeker weten dat ik je eind september in de winkel zie hiervoor. 

Nieuwste Janome
Waarschijnlijk heb je het al genoteerd dat 8 oktober de demonstratie is van onze allergrootste Janome M17. Marie-Louise van Janome komt speciaal hiervoor om je van alles te laten zien. Laat je verrassen, laat je overtuigen maar kom vooral met al je vragen die door haar beantwoord kunnen worden. Zij is DE specialist en wij hopen ook nog wat mooie dingen van haar te leren. 

Quiltfestival Eindhoven 13-14-15 oktober
Een festival, dat klinkt al gezellig hè! Waarbij je van alles mag proberen en bekijken op het gebied van quilten. Wil je eens werken op een long arm Quiltmachine, de Bernina Q20? Dat kan! Die staat inmiddels al in onze winkel. Je wordt begeleid door the one and only, Europees Quiltkampioene Anne Lillholm. Ze heeft een bult aan ervaring en natuurlijk heel veel goede tips en tricks.  
Maar hier houdt het nog niet op. Je kunt ook een nieuwe workshop volgen bij de quilt goeroe Wendy Vosters. Zij komt ook speciaal hiervoor over naar ons te kekke experience centre. Op de middagen van 13-14 en 15 oktober toveren we onze winkel om in een quiltfestival. Handige gadgets en stofjes van de Quiltpuzzel. A onestop shop festival. Bij deze vraag ik je alvast je agenda hiervoor te blokken. Uitgebreidere informatie volgt nog. 
Vanderheidenstoffen 

Juki industrie
Inmiddels zijn de eerste industriële rechtstikmachines goed uitgeprobeerd en terdege getest door talloze klanten. Ook hebben er een mooi aantal ook de weg gevonden naar jullie. Ons industriële hoekje in de winkel wordt uitgebreid met een heuse industriële lockmachine. Deze is echt amazing sterk en snel, zeker weten dat ook jij daar even achter wilt kruipen en wie weet is deze machine wel een match made in heaven voor jou!  Vanderheidenstoffen 

Baby lock dagen
En gezien we nog niet druk genoeg hadden organiseren we deze maand op vrijdag en zaterdag 23 en 24 september de babylockdagen. Babylock is een hoogstaand merk dat waanzinnig goed lock- en covermachines maakt. De meest gemakkelijk in te rijgen machines die met speciaal garen en bijzondere steken geen enkel probleem hebben en hierdoor de mooiste randen kunnen maken voor jouw kledingstuk. Dus ook al heb je inmiddels al een babylock in huis, dan is de inspiratie die je haalt uit deze dag niet voor te stellen. Combineer dit met alle accessoires die we je kunnen laten uitproberen, dan heb je genoeg goede redenen om hierbij te zijn. En je weet het misschien al, maar onze garens zijn het meest uitgebreid………………… en dat komt zeker ook door het merk babylock! Want hiermee kun je echt pas spelen. Ook is het nieuwste boek uit: Compendium, in het Nederlands. Deze bevat prachtige foto’s, goede uitleg van de steken en heel veel ideeën voor jou. Zeker weten dat jij dit boek wilt scoren. Deze dagen worden door demonstratrice Annemieke Witters begeleid. Haar inspiratie en al wat zij meeneemt om te laten zien zal voor jou zeker de reden zijn om te komen deze dagen, of je nu al een baby lock hebt of nog niet. Deze twee dagen maken we het ook erg aantrekkelijk voor je met superleuke gadgets, aanbiedingen en cadeau’s. We zien je graag tussen 10:00 en 17:00 uur vrijdag 23 en/of zaterdag 24 september. Vanderheidenstoffen 

Nieuwe Persen van Singer

2 prachtige Persen van het merk Singer. Wij hebben ze op een mooie standaard staan, maar het kan ook gewoon op je tafel gezet worden. Ideaal voor al je perswerk. Vanderheidenstoffen 

Voetje van de maand Bernina

Deze maand september is de frans/platte naad voet nr 71 met 15% korting te verkrijgen. Niet alleen een perfecte platte naad maar ook lusjes kun je hier fantastisch mee maken. Het ombiezen van dekens en quilts is een groot feest met deze voet. We leggen je het graag eens uit. Vanderheidenstoffen 
Check nog eens onze INGEacademy op onze site en vergeet niet eens de outlet door te nemen of daar niet iets voor je bij staat. Hier staan nl ook altijd nieuwtjes op.

Bjorn geniet nu van een welverdiende 2 weken vakantie. Lekker even bijkomen van alle consternatie. Want ben nu eerlijk, na woensdag hebben we een bekende Nederlander werken bij INGEnaaimachines, of hij nou gewonnen heeft of niet. Voor ons is hij nu al de winnaar.

Lieve, lieve klanten, we zien jullie altijd heel graag in de winkel en misschien lig je wel in die slaapzak voor de deur zodra Bjorn weer terug is van vakantie. Neem jij iets om te signeren mee dan leg ik de stiften klaar voor zijn handtekening.

Zonnige augustus groet en tot heel snel. 


Inge & mijn i*dream-team