HALLO CREATIEVEL-INGE-N Jeetje,
Dan denken we dat we een grote overwinning behaald hebben, meer vrijheid, licht in de tunnel mbt Corona, in sommige delen van het land wordt er zelfs uitgebreid carnaval gevierd. Daar worden we allemaal blij van. Zelfs de zon doet haar best en schijnt volop. We gaan de goede kant op ……………….. en dan krijgen we de bom dat Rusland Ukraine is binnengevallen. Het menselijk leed is blijkbaar iets door de eeuwen heen…………
Leren we ooit? Ik ben geen politicus, geen lobbyist, ik ben Inge. Maar ik kijk er met menselijke ogen naar en zie leed, lijden, verdriet. Ik voel het. Mensen moeten vluchten. Lieve mensen, als jullie familie, vrienden, connecties hebben in de Ukraine, dan bloedt mijn hart met jullie mee. Ik zou graag iets willen doen. Lieve allemaal, we zijn hobbyisten, houden van creatief bezig zijn, positief, iets maken.
Is er iets dat WIJ kunnen doen. Hoe klein het ook is, het moet toch iets zijn dat we kunnen doen.
Lieve vrienden: laat het ons weten en wij gaan AAN DE SLAG.
Ik vind het best brutaal om nu te praten over ……….ons dagelijks bestaan. Maar hoe onverklaarbaar ook, put ik hier ook wel weer kracht uit

 
 ONTMOETING Geertje bij INGEnaaimachines 
Deze maand hadden we wederom 2 hele bijzondere mensen mogen ontmoeten in de winkel.
Het spontane bezoek van Geertje Kamminga, marketingmanager van Bernina Europa in Zwitserland, waarmee we heerlijk hebben zitten sparren, we raakten gewoon niet uitgekletst. Dat gaat zeker vervolgd worden want samen kunnen we zoveel meer. Zo leuk. Weet je, dat we samen met Bernina in het mode special van het Financieel Dagblad van zaterdag 26-02-2022 staan? YES, Financieel Dagblad, zelfs zij waren onder de indruk van hoe we met jullie, onze klanten werken en omgaan. Jullie zijn zo, zo belangrijk en daar vormen we alles omheen. Training, service, support, zelfs in de onmogelijke uitdagingen die werden aangegaan door Corona. Maar het prachtige is, we hebben een hele mooie advertentie in de mode special van……het FD, met een mooie campagne.
Liefst €299 euro korting op de Bernina naai- en borduurmachine 590 Crystal Edition 
Erkend leerbedrijf 
En ook zo trots op het bezoek van Christine Bauer, verkoop directeur van Amann Group consumenten producten samen met de altijd gezellige Lloyd Lomardien, manager Benelux van Amann Group Mettler. Een quote van haar mail: “Hartelijk dank voor het vriendelijke ontvangst in jullie winkel. Het is echt indrukwekkend wat een wereld van ervaring jullie hebben gecreëerd & het is niet meer dan normaal dat jullie zo succesvol zijn.” 
 SEWINGE WARDROBE: VESTJE MAKEN MAART 2022 SEWINGE Januari 2022 
FANTASTISCH
De drempel om mee te doen is er gewoonweg niet en het naaivirus verspreidt zich automatisch door alle enthousiaste deelnemers. Het is bijna vanzelfsprekend dat iedereen elkaar lekker inspireert en daardoor de groei van de communities lekker loopt (lees: hard). Het evenaart sewINGE wardrobe en de sewINGE Sunday. Zo zijn bij de laatste sewINGE Sunday online al ruim 40 deelnemers geweest die gewoon gezellig mee naaien en kletsen met elkaar. En de sewINGE Wardrobe heeft al ruim 500 deelnemers. Dus mocht je de twijfels nog hebben… delete deze twijfel, stuur ons een e-mail en doe gezellig mee. Je krijgt dan toegang tot veel informatie en inspiratie, zeker weten dat je hier heel blij van wordt.
Deze maand maart maken we een vestje in de sewINGE Wardrobe.
Een vestje hoeft geen kraag en hoeft geen rits, dus voor iedereen erg leuk (weet beginners: voor jullie echt een heerlijke start). En voor de gevorderden, daag ik uit er iets bijzonders van te maken. We gaan je ideeën een focus geven in onze mail en de komende filmpjes in deze maand maart. Wie zich opgeeft of al meedoet krijgt de link hiervan. 
 STAGIAIRE VAN HET SUMMA COLLEGE
Door de ogen van een jongere naar de toekomst kijken. IS ECHT PRACHTIG.
Al sinds twee weken hebben we een leerling erbij in ons experience center. Diane had meegedaan met onze catwalk, moest een stagebedrijf zoeken voor haar opleiding en wilde niets liever dan in onze winkel haar kennis op doen. Ze wil alles leren over de naaimachines en vooral de technieken. Ondertussen heeft ze ook opdrachten die ze voor haar school moet uitvoeren. Hoe gaaf is deze combinatie. Voor 10 weken onze special guest waarin zij en wij ook weer van kunnen leren en genieten.  

 PRIJSSTIJGINGEN
Helaas: niemand wil dit graag horen, prijsverhoging. Geloof me, ik ook niet. Maar het is een vreemde wereld waarin we leven. De prijs van allerlei componenten is drastisch aan het stijgen, daarnaast zijn transportatiekosten niet echt leuk meer.
In April gaan er prijsstijgingen komen van Bernina en ook van garens.
DUSSSSSSSSSS
Mocht je erover denken om een Bernina machine aan te schaffen of een prachtige garenbox die je altijd al wilde hebben… Dan is het nu. We zien we je graag in onze winkel. 

 NIEUWTJES 

Yes, Tula Pink
Heel eerlijk, echt niet alleen omdat hun materiaal zo mooi is. Het meest fantastische is dat …het werkt, het werkt gewoonweg subliem.
Dit nieuwe rolmes zit mooi verpakt en snijdt als een malle door al je stoffen heen. Werkelijk een Killer Ladie in beauty en kracht! Ik ben fan!
Op de film zie je Miki, onze nieuwste zaterdag collega. Ook zij heeft met de catwalk meegedaan en is gevloerd door het naaivirus en alle creativiteit hiervan. Een slimme meid met veel te mooi haar en grote wil om alles te leren. Met haar 15 jaar een snelle leerling. Inmiddels heeft ze al een paar machines verkocht en zelfs sinds afgelopen zaterdag er al les op gegeven.
Zoals een goede mama: hoe trots kan ik zijn!
Wat ze doet, is simpelweg …fantastisch. Ik ben blij met haar, ben blij hoe ze haar eigen stempel nu al drukt op INGEnaaimachines. En nogmaals, ze is pas 15 jaar. Dit is een kanjer en wordt een super kanjer in de komende jaren.


Bernina actie
In deze maand maart kun je met 10% korting de aanvullende combinatie accessoires van voet 72 kopen. Het zijn schaaltjes waar je perfect mee kunt echo-quilten en inzetstukjes om koord mee te meanderen. Ik snap het, dat vraagt om wat aandacht van ons en dat geven we je graag. Kom kijken en proberen, wij gaan je enthousiast maken.

 Puffy foam
Instituut Cuppens-Geurs
18 maart: een hele speciale dag.
Dan ga je ons vinden op de open dag van deze modevakopleiding, tussen 10:00 en 12:00 uur vrije inloop voor iedereen in De MFH de Stuik, Schoolstraat 14 te Vorstenbosch. We begroeten je daar graag.

 Movalo tas
Nog nooit zo een vet goede workshop gehad die zo vaak aangevraagd werd als de Movalo tas. Omdat deze tas ideaal is qua formaat en op zoveel verschillende wijze uniek kan zijn door stof- en accessoire- keuze, heeft Ellen van Schaik nog eens deze workshop gevolgd.
Zie hier haar prachtige tassen!
Monique van Loon heeft alweer nieuwe datums gepland voor verderop in dit jaar, je vindt ze op de INGEacademy op onze site. Dus meldt je aan en doe mee met deze eendaagse workshop om je unieke, one of a kind TOPtas te maken. It is good…to stand out.

 Puffy foam 
Lieve allemaal, er is meer Corona vrijheid met een Russisch onweer en zware bewolking.
Creativity is ……..
THE way..
to
the human highway.
Zachte, lieve groet
Ukraine: we duimen voor jullie.


Inge & mijn i*dream-team