HALLO CREATIEVEL-INGE-N Even weer pas op de plaats met onze vrijheid. Helaas. Verontrustende berichten over de nieuwe variant helpen ook niet echt in deze verlengende donkere dagen voor Sinterklaas en Kerst. Dus is het belangrijk om positief te blijven en voor jezelf mooie lichtpuntjes te vinden.


 
 BEZOEK VAN MISTER BERNINA HIMSELF
Mijn lichtpuntje, de topman en eigenaar van Bernina, Herr H.P. Ueltschi kwam speciaal uit Zwitserland naar Eindhoven om ons experience centre te bewonderen. Een ander lid van de board of directors van Bernina was in de zomer al langs geweest en hoe gaaf is het dan dat deze topman het met zijn eigen ogen ook graag wilde zien. Hij gaf aan dat hij de energie hier zelf wilde beleven. Mijn allereerste opleiding voor naaimachines was bij de Bernina fabriek in Zwitserland op mijn 17de jaar en voor Hélène zelfs op haar 16de. De perfectie, de ongekende mogelijkheden van deze machines zijn waanzinnig. We hebben alle informatie gedronken alsof het nooit genoeg was. Niets was te gek en alles kon. Daar is onze passie ontwikkeld voor techniek en creativiteit. Het is een sterke basis voor wat we nu hebben neergezet in Eindhoven. Zo zo zo trots ben ik dat na 2 jaar INGEnaaimachines deze foto, mijn i*dream-team en de eigenaar van Bernina samen, bovenaan op mijn nieuwsbrief pronkt en zijn handtekening heb op mijn naaimachine! Whooohooooo!!!! 
 ONLINE EVENEMENTEN 
De winkel sluit de komende weken om 5 uur. Maar niet getreurd, we pikken lekker de draad weer op met onze online evenementen. De kick-off is woensdag 15 december van 17.15-17.45 over het nieuwe mes om stof te snijden op de ScanNcut van Brother. Rete enthousiast zijn we hierover en dat brengen we graag via alle kanalen naar jou toe.

Eileen nodigt je uit:
Sinds kort heeft Brother een nieuw stofmes voor de ScanNcut SDX serie. Afgelopen week mocht ik (Eileen) meedoen aan een geweldige kerstboom quiltworkshop van Anne Lillholm in de winkel. Ik ben echter niet erg goed met een rolmes en dat is bij quilten echt wel een dingetje. Precies is meer dan belangrijkrijk en dus ben ik aan de gang gegaan met mijn plotter. Ik heb alles gesneden met mijn machine en het nieuwe mes en jeetje, wat een heerlijke ervaring. Het ging toppie. Graag laat ik in een demo jullie zien wat de mogelijkheden van deze machine zijn in combinatie met het stofmes. Denk hierbij dus ook aan het snijden van stroken voor je bandapparaat en het maken van applicaties. De demo is online en zal ongeveer een half uurtje duren. Mocht je benieuwd zijn naar de nieuwe uitbreiding voor de ScanNcut SDX, laat het me dan even weten en dan zie ik je graag online op de 15e december.
De komende weken zullen we meerdere korte online evenementen gaan organiseren, je vindt ze zoals altijd op de INGEacademy op onze website. Mocht je ideeën/ wensen hebben, dan horen we dat graag.

Super leuk omdat je toch de komende weken om 5 uur weer thuis moet zijn en dan hup achter je telefoon of computer …. even nieuw inspiratie opdoet! 
 SEWINGE WARDROBE: JUMPSUIT MAKEN DECEMBER 2021
Vanaf januari dit jaar maken we (inmiddels al met meer dan 400 leden) elke maand een item wat ons wordt voorgelegd. Stiekem ben ik zo blij met dit dol-dwaze-idee wat ik voor mezelf had bedacht om meer te kunnen naaien. Want ik ben dit jaar al heel wat uurtjes achter mijn machines gekropen en heb mijn kledingkast opgepimpt met echt weer leuke items voor mezelf. Het allerfijnste, wat jij misschien ook wel hebt, is dat ik tijdens mijn hobby uitvoeren ook echt nergens meer aan denk. Compleet ZEN! De SewINGE Sunday’s, de catwalk en de SewINGE wardrobe hebben 2021 voor mij een jaar gemaakt waar ik ook aan mezelf heb gewerkt en niet alleen aan de winkel heb gedacht.

Doe je mee met dit positieve naaivirus? Wil je meedoen? Check onze site of stuur een mailtje, dan leggen we je wat meer hierover uit. Hoe meer mensen hoe leuker en inspirerender het wordt.

Deze maand december maken we een jumpsuit. Ik denk zelf aan een mooie voor kerst, maar ik zag Reini al een heerlijke onesie maken voor haar dochter. Dat is toch ook een heerlijk kledingstuk. Als je meedoet of je nu nog opgeeft dan krijg je op 1 december een mail met uitgebreide informatie hierover.
 KERST

Aandacht voor je kleding, je huis, de tafel, cadeaus voor elkaar, lekker eten, quality time, dat is toch wel waar kerst voor staat. Ik krijg al helemaal fijne prikkels als ik eraan denk en heb door de zoektocht van Bjorn al meteen een 3 meter hoge kerstboom gekocht voor ons paleis op de Geldropseweg. Ja, en die kerstboom gaan we aankleden natuurlijk, maar het liefst worden we hiervoor geïnspireerd door jou!
 
 
WEDSTRIJD
 
Iedereen die iets moois maakt om in onze kerstboom te hangen krijgt een naamkaartje in onze grabbelton. Deze grabbelen we op de laatste dag van het jaar en maken de winnaar blij met een heuse garen box ter waarde van maar liefst € 285,-

Doe je mee? Er is met onze 3 meter boom plaats genoeg voor jou en al je vrienden die je aanspoort om ook mee te doen!

We plaatsen de boom 7 december en vanaf die datum tot aan de 30ste mag je je “kerstbal” inleveren. 
Wist je dat je op de kettingsteek van je covermachine dik garen of zelfs elastiekgaren kunt zetten?

Dan krijg je subliem mooie effecten. Op ons YouTube kanaal maken we regelmatig filmpjes over leuke ditjes en datjes. Je kunt je abonneren om op de hoogte te blijven van alle nieuwe filmpjes. 
 NIEUWTJES Accessoires van de maand Bernina
Deze maand is het cutworktool met 10% korting. (adviesprijs € 169,-) Het is een mesje i.p.v je naald voor je borduurmodule. Het snijdt je stof in vormen, wat je daarna kunt gebruiken als applicatie of als kantpatronen. Ik voel nu alweer een evenement op komen, want ik wil je deze tool echt laten zien, deze is namelijk zo ontzettend gaaf! Spreken we af op woensdag 8 december van 17.15-17.45 uur? Mail je me even dat ik je online uitnodig?
Trolley baby-lock
De machines worden steeds beter, makkelijker en ook groter. Doordat we best vaak op workshop gaan of een cursus volgen is het geweldig dat je een fijne machine hebt. Soms zorgt het dan wel voor het nodige gesjouw. Dat moet anders kunnen dachten ze bij baby-lock. Die hebben goed geluisterd naar jullie en dit heeft een geweldig mooie trolley opgeleverd. Hoor ik daar al de jingle bells? De trolley staat als een heus “fotomodel” in de winkel en wil graag met jou mee naar huis!
Upgrade Bernina 770
Heb je een Bernina 770, dan kun je deze opwaarderen naar de nieuwste versie. Wat denk je ervan dat je een borduurpatroon aan kunt geven van welk begin tot welk eindpunt deze genaaid moet worden. En dat dit patroon zich dan volledig aanpast in vorm en steekaantal. Dit en meerdere nieuwigheden vind je in het extra upgrade pakket van € 339,-. Te groot voor de schoen, maar past heel mooi onder de kerstboom!
INGEacademy
OMG wat ben ik trots op mijn gouden meisje Lisa! Op de website is de INGEacademy helemaal vernieuwd en zijn de workshops direct te boeken. Echt wel een vak apart hoor die website, maar wat kun je daar toch veel uit halen. Fantastisch gewoon. Neem hier snel een kijkje

Magneethoops
Voor de borduurmachines zijn geweldig gemakkelijke magneet borduurringen verkrijgbaar. Dan kost het echt geen moeite meer om goed in te spannen. Voor de professionele PR-borduurmachines zijn de ringen van klein tot groot in allerlei maten verkrijgbaar en voor de huishoudmachines met inschuifringen is de fijnste maat 13 x 18 verkrijgbaar in magneet-inspanring! Zo goed bezig die Brother, love it!
December is er al weer en wie had gedacht dat we nog steeds voorzichtig zouden moeten zijn met deze pandemie! Ongelofelijk wat er allemaal gebeurt toch? We staan wel goed stil met hoe bijzonder fijn het altijd was met onze omarming en aandacht naar elkaar wat zo gewoon was en altijd kon! Nu is de Sinterklaas en kerst gewoon wat stiller, maar daardoor misschien nog wel specialer. Ik heb daar heel veel zin in en wens jou en alle dichtstbijzijnde lieverds om je heen een hele fijne laatste maand van 2021.


Liefs Inge & mijn i*dream-team