HALLO CREATIEVEL-INGE-N Vind jij het ook zo leuk om een creatieve hobby te hebben maar gaat de dag bij jou ook altijd snel voorbij en is de tijd zo maar weer weg? Gelukkig denkt moedertje tijd met ons mee en gaan we alweer terug naar de wintertijd. Hebben we EINDELIJK dat uur extra! Wat doe jij als de klok een uur achteruit gaat en je het afgelopen uur gewoon nog een keer over mag doen? Pak je net dat extra uurtje rust of komt het perfect uit om toch nog dat ene projectje af te maken?

De winter geeft mij een enorme kick. De tijd van warme chocolademelk met slagroom, Glühwein en als het buiten donker en koud is, kruip ik lekker thuis met mijn creativiteit achter de naaimachine. Heerlijk om weer met een dikke, knuffelige, warme trui achter mijn machine te kruipen. Om dit gevoel samen te delen gaan we weer de reversed SewINGE Marathon op 15 januari inkicken. We doen dan een omgekeerde marathon. Geen 42 maar 24 uur zo veel mogelijk naaien. Van zaterdag 15 januari 20.00 uur tot en met zondag 20.00 uur. Doe samen met ons mee en log in en uit wanneer je wilt! Noteer alvast in je agenda en geef je meteen op om mee te doen!
 
 NIEUWE WORKSHOPS 
Mathilda van Naaimachine Totaal in Kerkrade is gestopt met haar winkel en heeft al haar workshops doorgegeven aan ons. Na een leuke en vooral inspirerende dag heeft ze ons alle ins en outs gegeven om dit met jullie te gaan doen. Ik wil nog niet alles verklappen maar ik kan je wel zeggen dat Mathilda met ongelooflijk veel werk prachtige workshops heeft gecreëerd, wat een topdame is dit! Reini ging helemaal uit haar dak tijdens de middag met Mathilda. De ideeën schoten door haar hoofd en ze kan niet wachten dit allemaal met jullie te delen. We zijn druk bezig om de workshops voor het komende half jaar uit te stippelen. Aankomende maand zetten we alle workshops voor de komende maanden online. Hou de INGEacademy dus in de gaten zodat je er op tijd bij bent.
 
SEWINGE WARDROBE: TAS MAKEN
 
NOVEMBER 2021
Heb je al ooit eens een tas gemaakt? Ik betrap me er zelf op dat ik dat eigenlijk nog nooit heb gedaan.
Er zijn veel leuk voorbeelden met eenvoudige patronen. Laatst zat er een jongetje op onze kindermachine. Hij naaide twee lappen aan elkaar, zette er een lang hengsel aan en had zijn eigen tas gemaakt. Ikzelf ga natuurlijk graag de uitdaging aan en ga voor een spectaculaire tas. Om jullie op gang te helpen hebben we een subliem mooi model tas en twee fantastische leraressen die je graag in een één-dags-workshop helpen deze maand challenge waar te maken. Maak je dag vrij op één van deze dagen: 11, 12, 20, 25, 27 of 29 november. Het kost € 65,- excl. de stof.
Mocht je nog niet meedoen met de SewINGE Wardrobe (wat ik me bijna niet voor kan stellen), mail ons dan meteen om je op te geven en laat je inspireren door een prachtige groep mensen met eigen ideeën en creaties.
Je krijgt de eerste van elke maand uitgebreid te horen wat we die maand gaan maken. Het is kosteloos en vooral erg gezellig. Mocht je een keer niet mee kunnen doen is dit natuurlijk ook geen enkel probleem.
Zelf al eens achter die super mooie nieuwe lockmachines van Bernina willen zitten? We gaan weer testdrives doen! In samenwerking met Bernina houden we deze op 19 en 27 November. Je kruipt dan samen met een kenner een uur lang achter de lockmachines. Geef je op via de website van Bernina en lock met ons mee! Vanaf 1 november kan je je inschrijven op de Bernina site.
 
 
JANOME 100 JAAR
 
Dit klinkt als een feestje! En bij een feestje horen blije gezichten en dat is precies waar de SewMINI Platinum van Janome helemaal voor kan zorgen. Deze gezellige stoere krachtige machine bieden we je aan van € 199,- voor € 179,- Met 5 jaar garantie en onze eeuwige aandacht zijn wij de goede plek om deze machine aan te schaffen. Menig kinderen maar ook ouderen, beginners en studenten zijn al voor dit cadeautje gevallen, dus zeker weten dat jij er ook iemand blij mee kan maken. 
 DUTCH DESIGNWEEK
De DDW is helaas weer voorbij. Wat een succes, wat een inspiratie en wat hebben we genoten! Ik heb zoveel mensen achter een (INGE)naaimachine zien kruipen om van restjes stof de meest uitzonderlijke creaties te maken voor het Non human carnaval, georganiseerd door Media Matic. Ongelooflijk om te zien wat creativiteit kan maken.
Ook heb ik vele bijzonder outfits gezien bij New Order of fashion. Van vergeten kleding naar hyper moderne outfits. Met de kleding hebben ze iedereen laten zien dat we niet zomaar fast fashion hoeven te accepteren en we kleding die we niet meer dragen om kunnen toveren naar iets mooiers. Zo kunnen we veel duurzamer omgaan met de kleding die we maken en dragen.
 
 
NIEUWTJES
 
Freestyle SewINGE Catwalk 2021
Je vindt de speciaal gemaakte film van deze fantastische happening op ons YouTube kanaal. Schenk je kop thee in, ga er maar eens heerlijk voor zitten en klik op deze link

Gutermann Multi garens
Nieuw in ons assortiment is het allergezelligste garen van Gutermann. Deze geweldige kleurenmix is een feest voor op je lock en/of covermachine. Wat krijg je hier mooie rustige gezellige vrolijke naden van. Per klos € 6,95 en echt allemaal juweeltjes.

Nu van dichtbij te bewonderen in onze zaak
Haar prachtige werkstuk kun je nu van dichtbij bewonderen in onze winkel. Amazing quilting van de fabuleuze Anne Lillholm. Laat je inspireren en leer van haar op workshops die zij geeft in onze walhalla-winkel!

Inspiration patroon
Ben jij ook zo gek op Gratis????, dan heb ik een leuke tip voor je: Registreer je Bernina/Bernette product op de Bernina site en ontvang een gratis Inspiration patroon naar keuze.

Voetje van de maand Bernina
Accessoires van de maand november is de open borduurvoet met glijzool, voet 56, deze maand met 15 % korting. Met deze voet heb je geen last van moeilijke plakkende stoffen en alle overzicht en ruimte voor je steken. Een echt heerlijke borduurvoet voor al je creatieve steken.

Glow Eindhoven
Mochten die donkere dagen niks voor jou zijn, kan je altijd genoeg licht vinden in Glow. Eindhoven staat de komende maand weer helemaal in het teken van licht, lampjes en gezelligheid. De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars toveren Eindhoven van 6 t/m 13 november 2021 opnieuw om tot grootste openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. Dit thema is er niet voor niets. Want GLOW groeit, anticipeert, verandert en strekt zich uit!

Studenten van de TU/e op studiebezoek

Een bijzondere maand was oktober. Hoog bezoek gehad van de delegatie Janome uit Japan. Mooi om te zien dat ze helemaal flabbergasted waren en ze veel mooie woorden over hadden voor de winkel. Daarnaast ook een speciaal bezoek van een bekende winkel adviseur, Paul Rodenburg. Hij schreef een stuk voor de landelijke pers: Shoppen is uit, pretwinkelen heeft de toekomst. Het winkelen moet een belevenis zijn en dat is precies de visie van INGEnaaimachines. Ook hij was zeer onder de indruk wat hij hier in Eindhoven aantrof. Al met al zie je me weer onrustig op de stoel wiebelen met veel te veel ideeën en kanniewachten tot morgen om weer naar Eindhoven te gaan. Maak je tijd en blijf voorzichtig, de corona laat niet met zich sollen en zet ons weer even op scherp.

Liefs Inge & mijn i*dream-team