Hallo Creatievel-inge-n

29-01-2019
Negenentwintig januari 2019 tekende ik voor INGEnaaimachines bij de KVK. Als je toen bedacht had dat we 2 jaar later voor elke outfit een mondkapje zouden gaan hebben en dat we het winkelpand van een GIGA 318m2 zouden zijn ontgroeid, dan had ik mensen toch wel een beetje voor gek verklaard. Het zijn twee totaal verschillende items en toch beide, zo helemaal passend in januari 2021. Ben eerlijk, dit haast niet te geloven en raar om te verhapstukken.

2020
Dit afgelopen jaar is het bewijs dat niets gewoon, simpelweg gewoon hoeft te zijn. Hierbij mag je denken aan doorsnee uitspraken zoals:
Hoe gaat het met je?
Leuk je weer te zien?
Blijf je gezellig even?
Effe borrelen?
Lijkt zo gewoon hè, maar dat is het niet meer.
Goh, verlang je ook niet gewoon naar de sportles? Waar je voorheen misschien onderuit wilde komen? Of een verplicht bezoekje aan een verjaardag, waar je niet zo’n zin in had? Ik denk dat iedereen daar nu wel even anders over denkt.
Ik kan niet wachten tot ik spontaan ergens weer binnen mag lopen….. het lijkt gewoon irreëel maar de gedachte alleen al is weer even kicken.

Dream big and reach for the stars!
Dream Big en wat Jeffrey van Harrie Bosch modestoffen toen (januari 2019) tegen mij zei was:

“Inge, je werkt al zo lang, je hebt zoveel kennis hierover, ga ervoor en laat zien wat je kan: je moet gewoon uitpakken.
Dream big and reach for the stars”!

En ja dat voelde zo goed, dus dat is een van de vele redenen waarom ik de stap heb gewaagd. Weet dat ik heel reëel ben geweest. Ik heb voor alles heel bewust gekozen en heb daarom ook nergens op beknibbeld. De locatie, de plaats, de omgeving, het licht, de meubels, de vloer, het materiaal, gereedschap, maar vooral mijn partners, mijn brands. Zulke bewuste keuze, dat voelt alleen al daarom zo ongelooflijk goed. Het past me gewoon. Ik ben trots, oprecht heel erg trots, zoooo vreselijk trots op alles wat hier gebeurt in MIJN i*DREAM team magische pand. Dankzij mijn gouden team is dit een walhalla voor elke creatieveling en dus een heerlijk experience center voor elke creativelING in wording.

Ik knijp me af toe in mijn arm. Ik denk, ik kijk en denk WOOOW. We gaan echt van 318m2 naar over een kleine maand naar echt 500m2 zal zijn. Het lijkt surreëel. Dan knijp ik weer in mijn arm en zie al de tekeningen liggen, de plannen en realiseer me dat het geen fictie is. We gaan flink uitbreiden.
Met een droomwand; een complete glazen wand in stalen frames, zooo mooi, die wilde ik altijd al in mijn huis plaatsen maar vond het ook altijd te prijzig…… Heb ik hem dadelijk gewoon in de winkel! hahaaah Veel mooier nog hier in deze ruimte. Ik ben hier meer dan thuis, dus is dan ook logischer.
Plus nu kunnen nog veel meer mensen hiervan genieten, daar hou ik van!

Iets in een te grote maat kopen is minder erg dan te klein kopen. Dat geldt ook voor je machines, menig klant heeft hier een grotere machine gekocht dan ze voorheen dachten te kopen, maar door alle uitleg en lessen die je daarna krijgt, is het meteen DE perfect passende machine geworden. Het is heerlijk om te zien dat jullie gebruik maken van onze passie en aandacht. Hélène zei laatst dat de les zo ongelofelijk leuk was en iedereen zo ontzettend blij en uitzonderlijk enthousiast  was. Het waren jonge moeders die een grote uitgave hadden gedaan en een echte gave machine hadden gekocht. Ik snap dat!

Top scriptie studenten event op 2 maart
Dinsdag avond 2 maart van 19.00-21.00 uur kunnen studenten van alle fashion opleidingen inspiratie en kennis opdoen tijdens een online event. Ik ben uitgenodigd om ze mede te inspireren in wat allemaal kan op onze machines mogelijk is. En…….dat is echt zoveel meer dan je kunt bedenken,
We zijn zonder meer de spanbrug van handwerk naar industrie! Wat denk je van een masker gecreëerd met koorden, wol en stof? Weten ze wat punchen is op een machine? Dat je in een lap leer snijranden kunt maken met de scanNcut waar je een tas van kunt maken? Dat je met elastiek op de spoel randen kunt naaien met allerlei steken waardoor heel de stof omhoog kruipt? Ik heb hier geweldig veel zin in en ben zelf zo geïnspireerd door modeontwerpster en docente fashion & design Conny Groenewegen. En door Iris Bambacht, zij behaalde onlangs haar masterscriptie over algoritmes, (o.a. voorspelbare handelingen die je zou kunnen invoeren in een naaimachine, zodat deze met je meedenkt en je helpt met je project).
Twee Top-meiden die echt Out of The Box denken, waar ook ik weer veel inspiratie van op doe. LoveIT

SewInge wardrobe 2021
Wat hebben we weer veel mensen aan het naaien gezet. Hoe gaaf is het, met z’n allen eindelijk eens iets voor onszelf zijn gaan maken. Niets is verplicht, maar het is gewoon je eigen challenge om elke maand mee te doen en iets te maken wat wij bedenken voor JOU. Januari is voor de hoodie, ik ga hem nog afmaken en ben er waarschijnlijk tot op de laatste dag 31-1 mee bezig, want nummer 2 ligt ook nog geknipt klaar. Ik ben zo blij dat ik me dit zelf op heb gelegd. Ik krijg er zo een kick van!
Èn ik werk graag tot het laatste moment. ….en door….

In februari komt er een fotoalbum op onze site zodat iedereen de genaaide kledingstukken kan zien die geshowd mogen worden.
We hebben inmiddels 135 deelnemers en dat had ik me niet kunnen bedenken.  Het is geweldig. Het kan niet genoeg, wat mij betreft doet iedereen mee, jong of oud, beginner of gevorderde, alles is ok. Op you tube hebben we filmpjes gezet met interessante ditjes en datjes, betrekking op het kledingstuk en alleen bedoeld voor de deelnemers. Maakt het allemaal lekker interessant om je toch ook aan te melden, ja toch! Geen kosten, hooguit de gadgets die we je tonen en de stof die je gaat bestellen. Alleen maar gezelligheid, zeker op de Facebook groep hiervan, die is echt top. Daar hoef ik niets aan te doen, dat kletst vanzelf lekker weg door en met iedereen.
Doe mee en meld je aan op onze e-mail, je hoeft geen Facebook te hebben hoor, gewoon jij en je naaimachine is al ok!
info@ingenaaimachines.nl

SewInge wardrobe februari 2021
Deze maand gaan we een bomberjack maken. Zodra je je aanmeldt of al lid bent krijg je vanaf 1 februari de extra uitleg hiervan.
Het kan met een nieuw stofje maar het kan ook van een trui die nog in je kast ligt en heel graag gerestyled wil worden. Gezien de lock-down een goed idee. Ik denk dat ik wederom voor beide ga. Ik ga een stofje bestellen, om ook deze handel een steuntje te geven en ik ga een trui omtoveren tot jack om mijn kledingkast weer te pimpen.
Ik heb al steun van Christien van Studio Spatz, zij heeft leuke combi stofjes voor een 2 zijdig draagbare bomberjack, inclusief de boordstof en misschien ook wel al de rits. Check eens haar site en laat je verleiden: www.studiospatz.nl
De deelbare rits kun je online kopen bij bv ‘t Smitje in Eindhoven www.smitjedewinkel.nl
of Nieuwe Franssen in Veghel: Tel : 0413-364239/ 06-51048446 Email: info@nieuwefranssen.nl
Waarschijnlijk weet je zelf ook wel een bedrijf te vinden die je kunt ondersteunen met jouw aanschaf.
De deelnemers van dit waanzinnig event krijgen automatisch meer en betere info.
Ook filmpjes met uitleg, tips & tricks vind je als deelnemer van de SewInge wardrobe 2021 op de speciale YouTube groep.

Hoe gaaf is dat om te doen!
Dus was je nog niet over de streep getrokken, dan stel ik voor dat je alsnog
inhaakt en gezellig aan deze challenge meedoet.

Geen grenzen met corona
Het corona-virus heeft ons geleerd dat er gewoon geen grenzen zijn. Hoe vreselijk veel te lang dat deze epidemie ook al duurt, we leren inmiddels ook heel goed om te gaan met onze nieuwe tijdelijke situatie. Ik weet zeker dat ik de pluspunten die hieruit zijn ontstaan nooit zal vergeten en zeker zal blijven omarmen. De workshops en lessen zijn zo goed te volgen inmiddels, ik word er telkens echt zo blij van en trots op! Afgelopen Dinsdag deed Marja mee vanuit Zwitserland, ze wil me nog een foto toesturen met haar lockmachine in actie mooi op de voorgrond van haar besneeuwde landgoed. Haar blijdschap met onze les is gewoon zo kicken! Zeker weten dat als zij eens in Nederland is bij haar kinderen dat ze onze winkel komt bezoeken.

Nieuwtjes:

INGEacademy
Door onze investeringen in het online lesgeven, gaat dat inmiddels veel professioneler en fijner. Daardoor zijn er weer allerlei workshops, die tevens ook aansluiting hebben op de nieuwe SewInge Wardrobe 2021 van februari.
Deze zijn op woensdagavond 3 en 10 februari. Zo interessant en altijd leerzaam.
Kijk dus regelmatig op INGEacademy en plan je workshop.

Kinderworkshop
Elke schoolvakantie plannen we ook een kinderworkshop en deze maand is dat zaterdag de 20ste.

Lutterloh

Vergeet niet je ook alvast in te schrijven voor de Lutterloh patroon teken systeem, demonstratie online, van Jose Veldkamp op 19 maart. Met het Lutterloh patroon tekensysteem kun je met een paar handige tools en een paar maten van jezelf heel gemakkelijk je eigen passende patroon tekenen. Superleuk boekje met mega inspiratie zit erbij, misschien wel echt perfect voor jou. Nieuwsgierig? meld je aan op de INGEacademop onze website

Geldropseweg 153-155
De opbouw van deze mega Experience Store van INGEnaaimachines kun je stukje bij beetje volgen op ons YouTube kanaal.
Abonneer je gratis op dit kanaal om up-to-date te blijven en zo niets te hoeven missen. Hier komen regelmatig wat filmpjes over technieken, nieuwe spullen en gewoon real live filmpjes in en om de winkel.

Boeken
Bernina heeft prachtige boeken en naslagwerk over de voetjes en borduurwerk, daar is een prachtig boek bij gekomen over quilten. Ja ik hoor je al; snel beeldbellen met ons dat we je wat laten zien, dan kun je de eerste zijn die het koopt.
Ook hebben we nieuwe patroonboeken met o.a. jurken en shirts.
Omdat winkelen nu niet het ideaal is, hebben we een beeldtelefoon waarmee we je alles kunnen laten zien alsof je naast ons staat, maar in werkelijkheid zit jij thuis natuurlijk op het puntje van je stoel en wij doorbladerend in het boek van je dromen.

Webshop
Lisa is terug van haar zwangerschapsverlof, ze heeft niet stil gezeten en inmiddels al vele voetjes geplaatst op onze webshop.
(zie filmpje op YouTube)
Onze bedoeling is de webshop op een kort termijn helemaal te vullen met vele accessoires die je op deze manier online kunt kopen. Natuurlijk met onze aandacht erbij, zodra je het voetje of accessoires thuis hebt kun je ons bv bellen om zo samen dit uit te proberen en zo tips krijgen. Ook zit er vaak een extra beschrijving en/of uitleg van ons erbij. Dus lekker bijzonder al die aandacht, ook gewoon op onze webshop.

Bernina 15% korting op het koordvoetje nr 22
Strak 3 koordjes naast elkaar met een passende steek, dat kan met dit gezellige voetje gemaakt worden. Een cadeautje voor jezelf en extra aantrekkelijk door deze aanbieding van Bernina voor de maand februari.

Luitjes, we zijn de donkere en grijze maand van januari weer voorbij en langzaam gaan we richting lente. We moeten positief denken en het licht zien.
Wij werken gestaag door aan de uitbreiding van de winkel en ik hoop van ganser harte dat ik jullie echt HEEL snel persoonlijk mag begroeten en een face2face maar dan toch waarschijnlijk nog virtuele hugh mag geven.
Lieve groet,

Inge & my  i*DreamTeam