Hallo Creatievel-inge-n

Challenge januari 2021: Hoodie maken

Super leuk dat we onze inspiratie gaan delen in 2021 met deze Sewinge wardrobe. Ik ben nu al helemaal blij met de wetenschap dat ik eind deze maand een nieuwe hoodie heb ?Je bent tot niets verplicht maar ik hoop dat het een uitdaging wordt om elke maand met ons mee te doen en jezelf te overtreffen.Beginner of gevorderde, echt alle niveaus zijn van harte welkom. We maken filmpjes, workshops en zullen je met foto’s extra motiveren om dat puntje op de i te zetten.Ook willen we je overal bij helpen, dus schroom niet te vragen! Stel op deze pagina al je vragen zodat we met z’n allen elkaar verder kunnen helpen en leuke tips kunnen geven. Hup naar je stoffenkast of scoor op internet een leuk stofje.Struin vervolgens het internet af voor het patroon van jouw dromen.Pinterest, naaipatronen.nl en etsy.com zijn goede plekken om te beginnen met je zoektocht.Vaak hebben wij ook leuke patroonboeken voor je. Wil je meedoen: meld je aan op info@ingenaaimachines.nlVoor nu alvast : in de startblokken en GO Happy new SewInge year!

Of leg de naad precies op elkaar en naai met een mooie steek zo de naad dicht, bedenk dan dat je het eerst voor kunt rijgen met de hand of met oplosbaar garen naaien voordat je het definitief vastzet! Daarna met de fantastische applicatieschaar kort tot de genaaide steek het restant afknippen!
Deze hoodie is verlengt en dus en hoodie-dress geworden, ook heb ik hier gewoon 2 capuchons in gemaakt, lekker overdreven en staat top!
Dit is de voorkant, de nestelgaatjes voor het koord heb ik met de machine gemaakt. Een oogje wat vaak bij je knoopsgaten steken zit! Mocht je liever metalen ringetjes gebruiken dan is het fijn eerst een rondje met de naaimachine voor te naaien op die plek zodat de stof al goed gefikst zit daar!
Tip: maak een Engelse naad voor de capuchon midden-achter-naad, zoals bij deze donker blauwe superzachte hoodie! Dit is een makkelijke naad en ideaal voor beginners! Dit is Eileen’s een van de eerste werkstukken in haar nieuwe Naaiwereld! Gaaf toch!
Dit dikkere garen hebben we in allerlei kleuren en is echt te gek voor leuk doorstikwerk! Er zit 300 mtr op de klos, gaat goed met naald 100 en kost nu maar €5,- per klos ( normaal 9,95 ). Hier heb ik een beleg tegen de achterhals gemaakt!
De middenachternaad heb ik hier uiteindelijk opgeleukt met een brede band! 2 kanten leuk doorgestikt! De capuchon had ik gevoerd met een stofje voor meer body! Het is een super lekkere hoodie maar te saaie stof gebruikt voor de voering van de capuchon, vandaar deze brede rand erop? en weer ok?
Deze boord is heel mooi plat gestikt met de achterkant van de coversteek! Reini heeft ook dik garen gebruikt met doorstikken, dat valt meer op dan het gewone dunne garen! Ook kun je 2 draden door 1 naald stoppen voor ene mooiere steek en ook kun je de driedubbele steek gebruiken!
Mooi he die platte naad!
Ook gaaf om je hals naad aan de achterkant mooi weg te werken met een stukje stof of mooie band! Rijg het eerst voor met de hand of met oplosbaar garen op je naaimachine voor perfecte afwerkingen! Meer werk maar 1000 x blijer wordt je ervan?
De openingen voor een koord kun je ook met een klein knoopsgat maken!
Leuke doorstiksteken maken je hoodie persoonlijker!