Hallo Creatievel-inge-n

Een nieuwe tijd tegemoet in 2021
Tweeduizendeenentwintig, wat een stap in de toekomst wordt dit!
Had je ooit kunnen bedenken dat je een tijd zou ingaan zonder te veel afspraken, intieme feestjes, en minder verplichtingen? Minder tot geen files (erg lekker), weekenden die je uit kunt slapen omdat je sportafspraak toch niet doorgaat. Er zitten dan ook prachtige plussen bij deze ongetwijfeld ook grote minnen: de lucht heeft er nog nooit zo blauw uitgezien, sterren flonkeren als nooit tevoren, je kledingkast knapt ervan op en je “dichtstbijzijnde” medemens krijgt lekker veel aandacht. We gaan er in dit jaar in ieder geval mee beginnen en ik ben zeker sterk gemotiveerd om ook van het komende jaar een memorabel  jaar te maken.

2021
Je wordt een jaar van uitersten; we beginnen op afstand en maken hierdoor nieuwe online leermomenten. Kinderworkshops, hoe bijzonder is dat.
Door de complete lock-down hadden we zelfs de kinderworkshop online gehouden. Zelden zo trots geweest op deze kleine kanjers, want echt alles moesten ze nu zelf zien te klaren. Ik leer zo veel van ze. De drempelvrees voor deze kinderen om zelf te gaan naaien thuis, is er niet. Er was geen fysieke hulp van ons, we konden alleen maar aangeven hoe ze het moesten doen en dat pikten ze vlekkeloos op. Zij maar zeker ook WIJ hebben hier ongelooflijk van geleerd. Met mega stappen zijn ze de virtuele naailadder opgeklommen. Zo fantastisch flexibel, dat had ik me van tevoren niet kunnen indenken.

Ook ik heb dit jaar zoveel geleerd wat ik niet voor mogelijk had gehouden. In deze lock-down tijd kunnen wij iedereen meer dan goed helpen doordat we ons al maanden toegelegd hebben op het online lesgeven en onze aanpak hoe we jullie, lieve klant, kunnen bereiken. We lopen met onze camera door de winkel, we bellen je op, kletsen en praten alsof je gewoon bij ons in de winkel bent. We bereiken jullie gewoonweg meer, beter en zelfs op grotere afstanden dan voorheen. Of het nu gaat om je draad goed te spannen of een betere machine aan te schaffen. Onze aanpak WERKT.
Ook is onze webshop precies op tijd gelanceerd. We zijn begonnen met een hele familie aan machines, oud en nieuw. Maar weet dat ergens begin 2021 ook de accessoires hier te vinden zullen zijn. Het is veel werk, maar dan kunnen jullie tenminste op een plek alles vinden. We willen het zo gemakkelijk mogelijk voor jullie maken.
Telkens als ik de website bekijk dan blink ik van trots. Ik kan dan ook niet wachten tot onze gouden Lisa terugkomt van haar zwangerschapsverlof om deze site wederom een boost te geven.

SewINGE wardrobe 2021
Geef je op en doe elke maand van 2021 mee met het maken van een uiteindelijk compleet nieuwe garderobe. Elke maand kiezen we een item voor je en geven je ook die maand tips en tricks hierover. Patronen kun je uit een boek halen of een oud kledingstuk wat goed zit natekenen. Hiermee helpen we je graag, op welke manier dan ook. Of je nu heel goed kunt naaien, of je begint nog maar net en weet niet eens of je zoiets wel kunt, wij weten het wel. We helpen je hier doorheen. Onze uitdaging van 2021.
We hebben zeker weten een foefje of leuk nieuw steekje voor je bedacht en gaan je inspireren iets gaafs ervan te maken. Je kunt ook restylen, dus een bestaand kledingstuk pimpen OF je kunt iets geheel nieuws maken met een nieuw stofje.

12 maanden lang: 
Stuur je eindfoto van je gemaakte (kleding)stuk en we maken telkens en leuk fotoboekje voor op de site en Facebook hiervan.
Deze maand januari maken we een hoodie, dat is een sweater met capuchon. In het boek: I love hoodie en sweater staan goede patronen voor elke maat en goede uitleg over het naaien ervan.
Diegene die mee wilt doen, e-mail naar
info@ingenaaimachines.nl
onder vermelding van SewINGE wardrobe 2021 
en je krijgt van ons wat meer uitleg hierover.

Met dit idee heb ik meteen even Christien van Studio Spatz gebeld omdat zij echt wel bijzondere stoffen heeft en even overlegd of we samen wat konden doen! En ja hoor: deal…….
Meteen heeft ze een leuk stukje geschreven voor deze nieuwsbrief:

Win 2 meter corduroy van Studio Spatz!
Als fan van Ingenaaimachines kocht ik (Christien) laatst een prachtige naaimachine. Inge’s shop en mijn stoffenwinkel Studio Spatz zijn natuurlijk een logische combinatie dus al pratend bedachten we een leuke actie voor jullie! 

 We verloten 2 meter prachtige corduroy van het vrolijke Belgische merk Lily Balou.

Om kans te maken, stuur je
voor 8 januari
een mail naar info@studiospatz.nl
met als onderwerp ‘Ik win graag 2 meter corduroy’
EN meld je je aan voor onze nieuwsbrief onderaan de site.

De winnaar wordt 9 januari bekend gemaakt. Daarnaast ontvang je tot en met 8 januari 10% korting op alle stoffen van Studio Spatz. Gebruik daarvoor de kortingscode Happysewyear op www.studiospatz.nl.

Even natuurlijk iets meer over Studio Spatz: hier vind je fantastische, kleurrijke stoffen van duurzame merken als Lily BalouBaba,  Babywear, Nordanro, StoffonkelBabywearNordanroStoffonkelTyglycka en mindtheMAKER. Stoffen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Ons katoen is biologisch. Naast bio katoen verkoopt Spatz ook andere milieuvriendelijke materialen. Bijvoorbeeld Tencel en EcoVero. Dat zijn milieuvriendelijke viscoses gemaakt van bomen. Niet voor niets hebben de vezels daarom het Europese Ecolabel. Tot slot vind je bij Studio Spatz ook veel linnen. Een prachtig stoer en milieuvriendelijk materiaal waar je mooie broeken, jurken en tops van maakt. En wist je dat het vlas, waar linnen van wordt gemaakt, gewoon in Europa groeit?

Leuke inspiratie van Christien met haar prachtige stoffen van Studio Spatz

Nieuwtjes:

Tour INGEnaaimachines; we gaan uitbreiden!!
Als er geen lock-down was, zou ik je een tour kunnen geven in het nieuwe gedeelte van INGEnaaimachines. De sleutel krijgen we op 2-1-21, wat een magisch getal toch weer! Op mijn 53ste open ik nummer 153 op de Geldropseweg en 2 jaar later komt er 155 bij, hoe logisch is dit als 55 jarige! En die 1 ervoor is………… gewoon 100 punten! Ja toch. Er is veel werk aan de winkel maar de planning hiervoor loopt volop.
Wat gaan we doen met al deze extra ruimte?
Een derde deel komt bij de winkel. Er komt een mooiere opstelling voor ons nieuwste merk Babylock, daarnaast een platform voor de studenten van o.a. de Technische Universiteit Eindhoven EN een verruimde opstelling van de lock-, quilt- en borduurmachines. Als laatste meer plaats voor de Techtile, onze geleidingsgarens!
Het tweede derde deel wordt extra les-, workshop- en filmruimte. Nog professioneler om zo de gehele wereld in te gaan en onze passie te kunnen verspreiden.
En het laatste derde gedeelte wordt extra ruimte voor onze serviceafdeling, reparaties. Deze uitbreiding is heel hard nodig. Daarnaast komt er meer magazijnruimte voor onze webshop-toekomst.

Ik kijk naar deze uitbreiding met een flonkering maar ook een gelukstraantje in mijn ogen. Dit had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken toen ik twee jaar geleden aan dit prachtige avontuur begon. Alweer een prachtige mijlpaal en ik denk dan ook aan een heropening in maart 2021. MAAR, we houden je natuurlijk op de hoogte van al onze vorderingen.

Bernina 15% korting op het stopvoetje nr 9
Dit voetje is letterlijk je speelkameraadje, niet alleen verstelwerk, waar het oorspronkelijk voor was gemaakt, maar vrij borduren, schilderen met je naaimachine, knopen en ringetjes aanzetten, lekker vrij bewegen van je stof kan met deze voet. We laten het je graag zien. Als je nog geen vrij voetje hebt dan is dit zeker je aanschaf waard. Past gemakkelijk door de brievenbus, dus we sturen het je toe.

Allerbeste wensen voor 2021
We wensen je een fijne jaarwisseling. Met heerlijke oliebollen die je niet hoeft te delen en vuurwerk wat je niet hoeft te kopen omdat je het alleen op tv zult zien. Geen lange rit naar de nieuwjaarsduik maar gewoon in je eigen koude bad stappen, geen ellenlange verplichte nieuwjaarsrecepties, maar zwaaiend als het koningspaar in je auto langs de buren rijdend en zodoende je wens overbrengen naar iedereen. Goede voornemens, jaaaah daar hou ik van! Het beste voornemen van 2021 is voor mij dat ik EINDELIJK mijn 91-jarige moeder een extra grote knuffel ga geven zodra het weer mag.
IkKanNietWachtenTweeduizendenEenentwintig!

Warme virtuele knuffel
Inge en mijn I-DreamTeam