Hallo Creatievel-inge-n

If I could turn back time………..

Wat een geweldig nummer!
Herinner je nog dat je met z’n allen ging uit eten, samen aan EEN grote tafel?
Of dat je je verjaardag vierde en je huis gewoon te klein was voor alle feestgangers? En eigenlijk nog iets bizarrer: dat je eigenlijk elke avond van de week al vol gepland zat, zelfs met 3 feesten op dezelfde avond in het weekend. Jeetje. Dit geeft een flashback, meteen een lach maar ondertussen pink je ook even een traantje weg. We leven in andere, bijzondere tijden en we weten nog niet waar de eindstip zich bevindt. Deze maand mocht ik een jaartje ouder worden, een jaartje dat eigenlijk zo ongelooflijk bijzonder is geweest, bizar maar zeker heel speciaal.
 
Happy birthday
Mijn verjaardag vierde ik met het programma Zoom en een paar super dierbare mensen om me heen die allemaal hun dieet aan de kant hadden geschoven en hun eigen gebakje en drankje hadden geregeld. Daarnaast kropen ze ook nog eens achter hun laptop om op deze manier een wel heel bijzondere verjaardag voor mij neer te zetten. Mijn moeder straalde, zo fantastisch vond ze dit. Door al deze momenten ontstaan er dan ook weer totaal nieuwe ideeën en dan is het glas plotseling weer helemaal half VOL. Het nieuwe genieten!

Online digi-demo
We gaan weer demonstraties geven online, zodat je lekker thuis kunt blijven zitten en toch veel kunt leren van ons. De eerste is dan ook: ON US – dus gratis. Noteer even goed in je agenda
 
woensdag 11 november
van 09.00-09.30
 
Hélène zal haar covergeleider, bedoeld voor alle soorten covermachines uitgebreid demonstreren. Ik realiseer me dat dit de elfde van de elfde is maar het is nog steeds super serieus bedoeld. ALAAAFFFF
Maar terug naar de geleider. Die is zo goed bedacht door haar, die verdient gewoon een extra, eigen momentje. Dankzij het programma Zoom kan dit dus door het hele land en ook België gevolgd worden. Dus allemaal, mailtje sturen en we nodigen je uit.

Design Academy en de Technische universiteit
Ja dat vind ik nou super, dat de studenten gaan naaien op onze juweeltjes van machines voor weinig geld:
De Bernette 33 voor € 299,-
en de
Janome SewMini Platinum voor € 199,-
Deze machines kunnen alle moderne stoffen zeer goed aan en technisch zijn het mooi lopende machines, dat hoor je gewoon! Nog trotser dat ze allemaal door ons geleverd worden en dat de studenten in deze tijd van veel thuis werken, ook de mogelijkheid hebben gekregen om creatief bezig te blijven en hun extra energie te kunnen gebruiken om lekker achter deze machine te kruipen. En ik ben zo trots dat er een samenwerking is opgestart met deze scholen, want we kunnen absoluut nog heel veel van elkaar leren!

Alweer 2 maanden in dienst en niet weg te denken uit mijn I-Dream-Team;
Introductie Bjorn:
Hallo! Misschien heb ik je al ontmoet, zo niet hier ben ik dan. Mijn naam is Bjorn Kersten. Al als kind stond mijn leven in het teken van mode. Het was voor mij dan ook niet meer dan logisch om de opleiding Fashion & Design te gaan volgen. Tijdens mijn studie heb ik deelgenomen aan het Nederland 3 programma “Xperience”, een talentenjacht met als hoofdprijs een stageplaats bij couturier Addy van den Krommenacker. Hoe heerlijk was het om deze dan ook te winnen. Dat zijn van die life-changing momenten.
Direct na mijn studie heb ik deelgenomen aan het RTL5 programma Project Catwalk. Daar heb ik de halve finale gehaald. Vanaf dat moment is het snel gegaan. Ik ben mijn eigen label gestart bestaande uit ready to wear, couture en bridal. Met mijn creaties heb ik op verschillende internationale catwalks gestaan, zoals Marrakesh en London tijdens de fashion week. Ook hebben mijn creaties verschillende internationale magazines versierd.
MAAR wat ik echt het aller, allerleukste vind om te doen, is mijn kennis delen. Vandaar dat ik ook voor het BERNINA blog heb geschreven en lessen heb gegeven in het creative center. Via mijn social media deel ik dagelijks de making of van mijn collectie en beantwoord ik veel interessante vragen waar ik zelf ook weer van leer.
Vorige maand ben ik een nieuw avontuur aangegaan en werk ik voor een energiebundel en creatieve duizendpoot die Inge heet. Jongens wat een feest, dit is echt zo ongelooflijk leuk.  Ik geef les en help jullie de juiste keuze maken voor een machine. Ik hoop jou zeker in de toekomst ook met raad en daad bij te kunnen en mogen staan. Dus, ondanks deze vreemde tijden hoop ik ….tot snel.
Groetjes, jullie Bjorn
Professor Feijs en Nita Virtala van de TU/e wearables-lab op bezoek bij INGEnaaimachines
Covergeleider, ideaal hulpstuk, ontworpen door Hélène
Nieuwtjes:

Q16 Bernina
YES, niet te geloven maar waar: de komende maand komt die dan echt. Erg trots ben ik op het feit dat de introductie van de vrije quiltmachine van Bernina, de Q16 dan gaat plaatsvinden. Nog leuker is dat hij actief bij ons in de winkel al AAN staat en jou zal motiveren om hier eens achter te kruipen.  Je wordt uitgedaagd, zonder enige twijfel, om te ontdekken wat er in jou schuilt als stof ontwerp(st)er.

Shashiko
Ja het houdt maar niet op, de Shashiko Quiltsteek machine van babylock heeft haar vaste intrede gemaakt bij INGEnaaimachines. Inmiddels wordt deze regelmatig verkocht en heeft dus met recht van spreken een vast plekje in ons experience centre verworven. Hun techniek is bizar goed, er wordt een steek gemaakt, losgelaten en wederom opgepakt. Daardoor krijg je een soort handgemaakte steek, maar wel van machinale perfectie.

Voetje van de maand: Bernina
Voet 88, bandapparaat voorgevouwen band, voor het mooi afwerken van randen. EEN top voetje. En dat nu met maar liefst 15% korting in de maand november, de maand voor Sinterklaas en Kerst.

Joes is geboren
Wat een super naam! Onze eigen Lisa is trotse moeder van haar 2e kanjer geworden en het is …………een zoon.  Gefeliciteerd Lisa met je harem van mooie mannen/mannetjes om je heen.

Jeansgaren
Nieuw in onze garencollectie is het Mettler jeansgaren, mooi, wat gemêleerd, aan de binnenkant sterk polyester en buitenkant katoen. Goed bedacht en gewoonweg prachtige jeanskleuren.

Knoopsgaten liniaal
Dit wordt de klapper van de maand, want zoiets gemakkelijk om je knoopsgaten precies gelijkmatig te kunnen aftekenen heb je nog nooit gehad: van Simflex, maar het had gewoon Slimflex mogen heten. Mooi prijsje hebben we hiervoor € 25,-. Voor de donkere feestdagen is dit natuurlijk ook al een leuk Sinterklaas of misschien kerstcadeautje.

Nieuwe Brother knoopsgatenvoet
Ook Brother heeft zijn knoopsgatenvoet verbeterd, waardoor je zelfs op moeilijkste plekken je hand er niet meer voor omdraait. Voor € 79,- is hij voor jou. Top-prijsje voor perfectie.

Breng en haal service
Vergeet niet dat we natuurlijk ook je machine kunnen komen halen en/of thuisbrengen als je niet in de gelegenheid bent om de deur uit te gaan in deze corona-tijd. Gewoon even bellen of mailen! We zijn er voor je.

New Order of Fashion
Nieuwe zaak op de Heuvelgalerij……………….in Eindhoven.
Order of Fashion: the place to be and to be seen.
Jonge ontwerpers worden hier uitgenodigd om oude kleding te restylen. Ja, dat is natuurlijk een bekend concept als je denkt aan onze laatste Re-Style SewINGE Catwalk.
Het mooie is dat je daar je oude kleding kunt achterlaten, MAAR je kunt ook plaatsnemen achter een prachtige naaimachine daar, gesponsord door… je snapt het al; INGEnaaimachines. Dit zijn prachtige initiatieven die zeker jouw aandacht verdienen. Als het kan, als het mag, als het goed voelt, loop er eens binnen!

Lieve allemaal,
Het aantal besmettingen loopt op, het virus blijft ons allemaal teisteren. Het zou zo geweldig zijn als er al wat goed nieuws te melden zou zijn. Het is echter niet zo en we moeten dus OPLETTEN, geduld hebben en lief zijn voor elkaar.
Ik wens jullie heel veel creativiteit, veel prachtige momenten achter je machine waar je trots bent op wat je aan het maken bent en even…..dat virus, in je gedachten kunt vergeten.

Liefs
Inge en natuurlijk mijn I-DreamTeam