Hallo Creatievel-inge-n

Geschiedenis schrijven

Heb je ook in deze bijzondere tijd het gevoel dat we een stukje geschiedenis schrijven? Zo eigenaardig en na zoveel maanden nog steeds zo onwerkelijk deze Coronatijd.  Begrijpelijk dat velen hier klaar mee zijn, maar toch worden we weer geconfronteerd met het tegenovergestelde! Het virus leeft zo dicht om ons heen dat we er simpelweg niet omheen kunnen.
Ik merk, dat toen we de gezellige mondkapjes stof binnen kregen dat het niet zo ver-van-mijn-bed-show voelde als maanden, sorry weken, geleden.

Ook een stukje geschiedenis creëren we met de Re-Style SewINGE Catwalk en de wedstrijd vorig jaar met de opening. Dit zijn mega energie-explosies die me laten stralen en omhoogtillen. Maar dit staat natuurlijk in schril contrast met de schaduwzijde die ons allemaal beheerst, COVID-19. Het voelde op 13 september ook echt heerlijk dat we tijdens deze show het virus gedurende een dag even konden vergeten, even een warm en positief evenement in plaats van de tenenkrommende situatie die COVID-19 ons in heeft doen belanden.
 
Oh what a day, 13 September 2020:

Een enerverende, memorabele dag met daarnaast heel veel leermomenten. We zijn daar ook nooit oud genoeg voor. Het streamen heeft ons bijvoorbeeld heel veel gebracht. Additionele kennis natuurlijk maar prachtig om te zien was het doorzettingsvermogen van het team om die dag iets geweldigs zo voor het eerst neer te zetten. Streaming waar niet alleen wij maar iedereen wijzer van werd, gegeven de virus dimensie. Hierdoor kon je gewoon thuisblijven en er toch gewoon bij zijn, onder het genot van een eigen bakkie koffie.
Check onze livestream op ons YouTube kanaal!
https://youtu.be/3iaY0FCpYME
De catwalk is er eentje om goed vast gelegd te worden in een mooi fotoboek, wat ik zeker ga maken en natuurlijk met jullie zal delen.
 

Nieuw tijdperk

Doordat ons team goed is uitgebreid hebben we overdag weer ouderwets tijd voor je. Ik ben daar zo blij mee, omdat tijd en aandacht zo belangrijk is. Het team is meer dan uitzonderlijk, dankzij couturier Bjorn, lerares Reini, gouden Lisa, multi Eileen, altijd inzetbare Rianne, alleskunner Helene en topreparateur en technologist Ted,  heb ik mijn I-DreamTeam compleet en lijkt het of ik meer rust ga krijgen. In ieder geval tijd om nieuwe items te verzinnen en lekker aandacht aan jullie, mijn klanten, te kunnen geven. Zo zin in om elke dag hup naar Eindhoven te gaan. Echt geweldig wat dit bedrijf voor mijn fijnprikkels doet.

 
Voor degene die de catwalk niet hebben kunnen zien, hieronder nog even de nummer 1 en 2 winnaars, creativiteit ten top!
Nieuwtjes:

Corona maatregelen kwetsbare groepen


Vanwege de strengere regels van de regelring gaan we komende maand de dinsdag, woensdag en donderdag, voor de kwetsbare groepen, open van 9.00-10.00 en van 18.00-19.00, vrijdags van 9.00-10.00 en van 17.30-18.30 en .zaterdag van 9.00-10.00 en van 17.00-18.00 uur. 

Strijksupport

Nieuw in onze winkel zijn verschillende strijk-items. Super cute strijkijzertje voor tijdens je naaiwerk, gewoon op je tafel te gebruiken. Ook hierbij nog een strijkdekentje (met opbergzakken) waar tevens je naaimachine mooi op kan staan. Hoe goed kun je dit verzinnen, ik ben er weg van!

Voetje van de maand: Bernina

De koude maanden zijn weer in aantocht en dat betekent dat we onze wollen truien en sokken weer tevoorschijn toveren. De Bernina breiwolvoet 12 en 12C is dan ook het voetje van de maand. Met dit voetje blijft de rand van genaaide, gebreide stoffen heel mooi bol staan. Ook perfect voor kralen en koorden te stikken en zeker ideaal om dikke randen door te stikken die moeilijk te transporteren zijn. Dit voetje is een juweeltje dat we heel graag demonstreren. Mocht je dit in oktober kopen, dan krijg je ook nog eens 15% korting.


Workshops

Nieuwe workshops kun je weer volgen op onze INGEacademy. Op de site vind je telkens verversing van allerlei leuke activiteiten. Vanwege de strakkere maatregels hebben we mondkapjes in de winkel liggen die je mag pakken en als je graag hebt dat wij ze ook dragen dan doen we dat ook tijdens de workshop.
Altijd al een kerstloper willen maken? Of een unieke placemat door te  quilten of door te patchworken? Of wat van samen met je kind een workshop volgen in onze ouder-kind GEZELLIG SAAMPJES workshop? Workshops kunnen natuurlijk in de winkel maar zeker ook thuis, in je eigen omgeving, gevolgd worden. Helemaal Corona proof!

Mondkapjes naaien

In de winkel zijn er nieuwe stofjes met een kant en klaar mondkapjespatroon erop. Ze zijn echt geweldig leuk! Minder leuk is het vooruitzicht dat mondkapjes de komende tijd erg belangrijk gaan worden doordat een tweede Corona golf er toch weer aan lijkt te komen. Daarom hebben we iets unieks voor je. Zodra je in de winkel bent en deze stof hebt gekocht, mag je achter je eigen droommachine kruipen en je mondkapje ter plekke maken. We hebben super zachte elastiek erbij èn ….natuurlijk krijg je al onze hulp. Dus ook voor diegene die nog niet kan naaien en het graag eens wil proberen, staat de deur wagenwijd open!

Starters

Overal kun je naaimachines kopen in niet-naaimachinewinkels.
Helaas, zucht!
Helaas om uiteenlopende redenen:
1.    De kwaliteit is echt niet goed, zelfs erg discutabel
2.    In verhouding is de prijs nog steeds duur omdat zo’n machine relatief snel kapotgaat, weinig echt kan EN je geen hulp krijgt.
Zo jammer dat starters hierdoor eerder gedemotiveerd rake dan enthousiast worden. En ik gun iedereen zoveel plezier achter een naaimachine. Starters, die moet je juist inspireren en niet frustreren. Voor starters hebben we daarom prachtige instapmachines: de Brother KD144 voor € 129,- of een Janome SewMiniPlatinum voor € 199,-. Het spreekt voor zich: met garantie, gratis onderhoud en uitleg. We leggen deze machines graag aan je uit, dus loop als je tijd hebt, gewoon even gezellig bij ons binnen en laat je informeren!
 
Occasion

Leuke droommachine occasion. Spiksplinternieuw net iets te prijzig maar als occasion zo vriendelijk voor je portemonnee is. Wel, die hebben we! Wat zeg je van de Brother V3 borduurmachine met de nieuwste ledpointer? Of een 10 naald borduurmachine? Wat denk je van de Janome 9400 of een Bernina 750, een dijk van een machine. Occasions zijn er dus niet alleen voor de instappers. Je snapt het al, we hebben ze voor iedere gebruiker, voor iedere portemonnee.

De r is weer in de maand
De herfst is begonnen. Met nog een prachtige nazomerweek moeten we nu toch beamen dat de dagen weer gaan korten en het koudere weer met meer wind en regen ons de kachel iets hoger doet zetten. Ook gezellig wel weer, die vier jaargetijden in ons kikkerlandje. Misschien ga je daardoor ook weer wat vaker achter je naaimachine zitten. Ik zeg; geniet ervan, hoe heerlijk is ook deze tijd weer!
 

Liefs
Inge en natuurlijk mijn I-DreamTeam