Zorgenvriendjes voor Oekraïne

= Creatief in verbinding =

Omdat je altijd iets kunt doen, hoe klein ook.

Kinderworkshop knuffel maken

Naai een zorgenvriendje voor een vluchteling uit Oekraïne

Drieling uit Oekraïne gevlucht naar Nederland

Het laat je toch de hele dag niet los dit ongelofelijk wrede gevecht.

Je hebt zeker al gehoord, dat gezinnen uit elkaar worden gerukt omdat papa daar blijft vechten en mama voor de grootouders moet blijven zorgen. En ja daar ga je dan als kind naar een veilig onderkomen. Ik kan me gewoonweg niet voorstellen hoe dat in zo’n hoofdje om moet gaan.

Afgelopen week heeft Reini meerdere zorg-, geheimpjes-knuffel workshop gegeven, helemaal goed aansluitend voor onze actie om gewoon die liefde te sturen naar alle vluchtelingen kinderen.

Maak je mee een zorgvriendje? Maak je het samen met je eigen kinderen? In het ritsje zou je al een lief berichtje van welkom kunnen stoppen (Engels). Een superzacht liefdevol geschenk voor deze kinderen uit Oekraïne. Lever het in bij INGEnaaimachines. Want Fieke Pouls komt hier alles ophalen en zorgt dat het op de goede plek komt.

Fieke Pouls maakt borduurwerk en verzamelt vele nodige spullen die ze met busjes naar de Oekraïne laat brengen. Dit doet ze al vele jaren om zo het land te helpen. Met de stichting Roechama biedt ze zo hulp aan de joodse mensen in Oekraïne.

We kennen Fieke al lang, zij is echt een superlieve dame met het hart op de goede plek en zodoende meteen haar even gebeld wat we via haar zouden kunnen doen. Ze vertelde dat er vele kinderen hier onder gebracht worden en dat zij met busjes naar de Oekraïne gaan met spullen en op de terug weg de kinderen met moeder of grootouder mee terug nemen. Ze worden hier allemaal naar een goed adres gebracht in de hoop snel weer terug te kunnen.

Momenteel door deze oorlog is er veel gebrek aan luiers, maandverband en incontinentie materiaal vertelde ze. En geld is echt altijd nodig om o.a. te zorgen dat er goede bussen kunnen komen hiervoor om alles te vervoeren. Je mag deze ook bij ons doneren, wij zorgen dat het bij haar komt.

Natuurlijk kun je ook doneren op Giro 555 en bij deze geef ik ook de stichting door waar Fieke actief voor is, dat zou ook zo super zijn om deze te steunen.

Direct helpen: IBAN NL54 RABO 0362 4394 86 (0.V.V. ‘bus’)

Het patroon en beschrijving die Reinie had gemaakt vind je ook hier. Deel je foto’s, inspiratie en vertel iedereen wat je doet om zo een goede boost geven met z’n allen in deze bizarre strijd.